Tid for Kje

(Oppdatert 21.04.20) Nå på våren er det sesong for en fantastisk spesialitet fra Nortura, nemlig Stjernekje. Noen få Sparbutikker, Mega, Meny og Jacobs-butikkene kan friste med ferske Kje i to kampanjeuker uke 11 (9. - 15. mars) og uke 18 (27. april - 3. mai).

Foto: Matprat. Oppskrift på kje i dillsaus finner du på Matprat.no
Foto: Matprat. Oppskrift på kje i dillsaus finner du på Matprat.no

Bruken av kjekjøtt øker stadig og blir mer og mer populært. For mange har dette blitt en skikkelig delikatesse og mattradisjon. 

Kje har en mild, og nydelig smak   
Kjøttet egner seg fantastisk godt til gryterett, frikassé og ikke minst langtidssteking av bog og lår på lav varme. Som tilbehør har du mye å velge mellom, men f.eks. rotgrønnsaker, urter, sennepssaus etc. Kje egner seg også godt til marinering eller med diverse krydder. En langtidsstekt kjebog eller et kjelår blir et fantastisk måltid.  Søk på "kje" på matprat.no og bli inspirert! 

Stjernekje
Stjernekje, som du nå får sjansen til å kjøpe hos Mega, Meny og Jacobs-butikkene, er utvalgte ferske kje med krav til kjøttfylde og vekt, altså kje av ypperste kvalitet. Dette er unge dyr, fôret mest med melkeerstatning og noe kraftfôr. Den lave alderen og melkefôringen gir et meget mørt og mildt kjøtt.

Løp og kjøp, eller bestill hos din butikk!