Tronfjell spekeskinke Norgesmester

(02.11.20) Nortura kan smykke seg med syv medaljer og en NM-tittel etter årets norgesmesterskap i kjøttprodukter.

Norgesmester og medaljevinnere

Det som i utgangspunktet skulle vært et grill-NM i mai, ble i år gjennomført som et redusert mesterskap hvor kun spekemat og ferske pølser deltok. Nortura hadde i år 24 påmeldte produkter.

Her er oversikten over produktene som utmerket seg og fikk tildelt medalje: 

Norgesmester

Gull

Sølv

Bronse

Sterke resultater på spekemat
I spekematkategorien hadde Nortura påmeldt flere tidligere premierte produkter. Fagsjef Pål Espung er veldig fornøyd med resultatene. – Dette bekrefter at Nortura klarer å opprettholde den gode kvaliteten på disse produktene. Gilde Favoritt Salami fikk igjen gull og var med og kjempet om NM-tittelen, men den glapp. Dette var fjerde medaljen av fire mulige mesterskap, med tre gull og en sølv, samt en NM-tittel i 2016, sier Espung.

– Siliana er ut ifra det jeg kan se, den salamien i Norge som har fått flest medaljer oppgjennom. Dette beviser også at kvaliteten på Siliana er og blir helt topp - noe som også salget viser, da den har økende salgsvolum hvert år, legger han til.

Gilde Stabburspølse som også fikk gull, var med i NM for første gang i år. Det samme gjelder nyheten Gilde Italiensk snack, som fikk bronsemedalje.