Avlsplan for krysningsavl

(27.07.17) I april lanserte Storfekjøttkontrollen en avlsplan for renraseavl. Nå har det også blitt lansert en avlsplan beregnet for krysningsavl.

KrysningerI tett samarbeid med TYR har Storfekjøttkontrollen nå lansert en avlsplan som er beregnet for bruk i krysningsavl (storfe mindre enn 75 % rasereine eller bevisst bruk av ulike rasekombinasjoner).

Ved å krysse dyr av ulike raser får man krysningsfrodighet (heterosis), noe som gir en ekstra gevinst i avlsarbeidet. 

Vi håper avlsplanen blir et nyttig verktøy i planleggingen av inseminering- og paring, skriver Animalia i artikkelen. En har f.eks. mulighet til å legge inn avlsfokus på ett eller flere hudyr.

Avlplanen for krysningsdyr finner du under toppmenyen Rapporter. Vi anbefaler at du leser brukerveiledningen før du tar den i bruk slik at du får en introduksjon til hvordan avlsplanen er bygget opp. Brukerveiledningen kommer du til ved å trykke "Hjelp" oppe i høyre hjørne når du står inne på avlsplanen. 

Vi tar mer enn gjerne imot deres tilbakemeldinger på avlsplanen og hvordan den kan gjøres bedre. Ta kontakt med avlsavdelingen i TYR eller Animalias brukerstøtte

Logg inn i Storfekjøttkontrollen
 

Artikkelen er hentet fra Animalia


Team storfes rådgivere har det lokale ansvaret for SFK (bl.a. oppfølging av medlemmene), mens Animalia har hatt det sentrale drift- og utviklingsarbeidet. De siste nyhetene om Storfekjøttkontrollen finner du på nettsiden til Animilia.

 

 

Relatert informasjon

Relatert informasjon (ekstern)