Søk:

Verktøylinje

Justerte planer på kyllingproduksjon bortfaller

(08.01.14) Nortura besluttet i desember å justere ned produksjonen av kylling med 5 % i starten av året. Det er derfor gledelig å meddele at ICA og Rimi i de siste timene av 2013 valgte Prior som sin totalleverandør av både hvitt kjøtt og egg, og at vi dermed kan opprettholde produksjonsvolumet, sier fagansvarlig for fjørfekjøtt i Nortura, Ola-Bjørn Haugbråten.

Ola-Bjørn HaugbråtenVi begynner våre leveranser til ICA og Rimi i april, og velger med dette å endre vår beslutning om reduserte innsett. Denne reversering skjer i alle landets områder, også for Norturas produsenter med leveranse til Norsk Kylling.

Alle kyllingprodusenter får i disse dager brev med detaljer om hvordan tilpassede produksjon og slaktevekt.

I denne avtalen ligger også et betydelig volum kalkun. Informasjon blir sendt kalkunprodusenter når nødvendig oversikt og tiltak for å ivareta dette foreligger.

– Beslutningen i desember skjedde på grunn av at vi i kjedeforhandlinger for 2014 fra mars måned mistet et volum av fersk filet på Coop, og at vi ønsket et produksjonsnivå tilpasset det løpende volum vi måtte styre oss inn på. Salget av både kylling og kalkun har startet veldig godt i det nye året, og kalkun har solgt bedre enn alle prognoser avslutningsvis i det gamle året, sier Haugbråten.

– Jeg håper kontrasignalet vi nå gir på kylling oppfattes som at "vi har begge hendene på rattet", sier han.

Prisendring fra 2014
Det er endring i nettonotering for kylling og kalkun fra 2014. Slakte- og inntransportkostnader har økt med 2 øre/kg, og kjøttkontrollgebyr har økt med 4 øre/kg. Dette medfører at avregningspris på fjørfekjøtt ble justert ned med 6 øre per kg fra 1. januar 2014.