Nortura løfter grisen – Gilde Edelgris med dokumentert god dyrevelferd!

(Sist endret 11.10.18) Vi har sannsynligvis verdens beste gris i Norge, det har tatt 20 år med avlsarbeid å utvikle den. Norsk Duroc på farssiden og en blanding av nederlandsk Yorkshire og norsk Landsvin på morsiden, grisen vår har produksjonsresultater i verdensklasse og kjøttet blir saftig og smakfullt.

Griseløftet

Norge har alltid vært et foregangsland på god dyrevelferd, derfor synes vi i Nortura at det har vært leit å se de mange presseoppslagene det siste året som tyder på at en del gris ikke har hatt det så bra som vi trodde. 

Hele poenget med Gilde er at vi skal stå sammen om å levere trygt godt kjøtt av beste kvalitet. Det stiller krav til den norske bonden. Sånn har det vært siden 1964 og sånn skal det fortsette. Derfor tar vi nå Gilde Edelgris et seg videre, vi vil igjennom tett samarbeid med våre leverandører sikre og dokumentere at Edelgrisen også har hatt et liv med god dyrevelferd. 

Derfor setter vi nå krav til enda tettere oppfølging av dyra, bruk av mye strø og rotemateriale, mer plass og krøll på halen. Dette synes kundene våre er flott og de vil gjerne selge disse produktene. 

Vi håper derfor at flest mulig av våre produsenter har lyst og mulighet til å være med å produsere griseløftgris. Vil du ha mer informasjon om hvilke krav som stilles og hva du må gjøre for å være med så ta kontakt med rådgiveren på gris i ditt område så tar vi en prat om det!

Bli en griseløfter du også!

Griseløftet Griseløftet Griseløftet

 

Nortura Medlemssenter: 
Postboks 70, 2360 Rudshøgda
Telefon: 95 51 84 00 (ikke sms)   Faks: 73 56 49 01
Kontakt oss
Personvern
Webredaktør: Svein Bjarne Sommernes