Slakting av sau og lam hittil i år
(12.05.20) Hittil i år, per uke 18 (3. mai) har Nortura slakta i underkant av 28 000 lam og 10 400 sau/ung sau. Det er en liten økning på 3 % for lam, mens for sau/ung sau på samme nivå som 2019.
Av: Finn Avdem, fagsjef småfe
Middel slaktevekt på lam var i perioden på 19,1 kg og 76 % av lamma er innenfor kvaliteten som gir Stjernelam-tillegg. Nortura-sauebonden leverer derfor imponerende god slaktekvalitet på de lamma som blir slakta etter nyttår.
Salget på høyde med fjoråret
Nortura jobber godt for å øke salget av sau og lam utenom sesongene, samtidig som vi utnytter drahjelpen i det at produkt som lammelår, fårikålkjøtt og pinnekjøtt er mat som alle «må ha» når det er sesong. Serien Gilde Hverdagslam har etablert seg med et jevnt og godt salg i dagligvarehandelen.
Programmet «Matsjokket» på NRK ga oss god hjelp til å sette fokus på sauen. Nå finnes fårehamburgeren fra Gilde og Nortura stort sett i alle kjeder. I årets grillsortiment er det også flere nye produkter au sau og lam. Salget av lammelår til påske gikk litt ned, men kjedene har lovet å ta igjen det tapte salget i ukene etter påske, i sum er salget på sau og lam hittil i år som i fjor.
Sau og lam på grillenHer er noen eksempler på hva du skal forvente å finne i de ulike kjedene: REMA:
Norgesgruppen (KIWI, Meny, SPAR, Joker, Nærbutikken):
I tillegg leverer Nortura Gilde Hverdagslam i ulike varianter og mange av "Folkets"-grillprodukt. COOP
Nortura leverer også en del av produkta i "Grill perfekt"-serien til COOP bl.a. fårefilet. |