Søk:

Du er her: Hovedsiden / Fjørfe /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Prognosen 2017 – Fortsatt svært krevende markedssituasjon for sau og lam

  Prognosen 2017 – Fortsatt svært krevende markedssituasjon for sau og lam

  (22.06.17) Markedssituasjonen for sau og lam er fortsatt svært krevende til tross for stor salgsvekst hittil i år. Det er også et overskudd av gris, mens markedet for egg tilnærmet er i balanse etter at det er gjennomført førtidsslakting. Situasjonen på storfe preges fortsatt av stort underskudd, men underskuddet er minkende.

 • Mære Landbruksskole Husdyrtreffvinner på Fjørfeproduksjon

  Mære Landbruksskole Husdyrtreffvinner på Fjørfeproduksjon

  (09.06.17) Innen fjørfe ble årets landsvinnere i Husdyrtreff 2017 Tonje Jønnum, Hans Martin Landstad og Sondre W. Grønn. De er elever ved VG 3 Agronom ved Mære Landbruksskole.

 • Portforbudet for fjørfe oppheves 1. juni

  Portforbudet for fjørfe oppheves 1. juni

  (31.05.17) Mattilsynet har varslet om at portforbud-forskriften for fjørfe oppheves fra 1. juni.

 • Film om rengjøring og desinfeksjon i fjørfehus

  Film om rengjøring og desinfeksjon i fjørfehus

  (30.05.17) Animalia i samarbeid med KLF og Nortura har nylig lansert en ny film om rengjøring og desinfeksjon i fjørfehus.

 • Økt markedsbehov for egg fra frittgående – Nortura innfører omstillingstillegg

  Økt markedsbehov for egg fra frittgående – Nortura innfører omstillingstillegg

  (29.05.17) Norgesgruppen har varslet at de vil øke sin andel av egg fra frittgående besetninger de neste årene. For å klare å dekke opp den økte etterspørselen har Nortura besluttet å innføre et omstillingstilskudd til eggprodusenter med miljøinnredning som legger om til frittgående eggproduksjon.

 • Tiltak for en campylobacterfri sommer

  Tiltak for en campylobacterfri sommer

  (22.05.17) I Europeisk sammenheng er vi i Norge sammen med enkelte andre nordiske land i en helt egen, gunstig klasse når det gjelder campylobactersmitte i slaktekyllingbesetninger. Dette er en status vi er opptatt av å opprettholde, og for å få til det er det viktig at alle er nøye på smittebeskyttelsestiltakene i besetningene.

 • Ny rutine ved trekk mot avregning

  Ny rutine ved trekk mot avregning

  (Sist endret 09.05.17) Nortura driver og innfører ny IT-plattform i selskapet. Dette er en meget omfattende og krevende jobb som berører alle ledd i Norturas lange verdikjede, fra de avanserte styringssystemene i industrien til alle våre administrative systemer. Dagens løsning har fungert godt i mange år, men er nå i ferd med å gå ut på dato. Vi er derfor helt avhengig av å lykkes med dette. Samtidig ligger det store muligheter til å ta ut rasjonaliseringseffekter når det nye systemet er oppe og går.

 • Fugleinfluensa – fortsatt aktuelt!

  Fugleinfluensa – fortsatt aktuelt!

  (Sist endret 08.05.17) Siden oktober i fjor er det meldt om over 1000 (!) utbrudd av høypatogen fugleinfluensa H5N8 i Europa. 25. mars meldte svenske myndigheter om utbrudd av høypatogen fugleinfluensa i en verpehønsbesetning.

 • Førtidsslakting av verpehøner

  Førtidsslakting av verpehøner

  (05.05.17) Fra uke 20 starter førtidsslakting av verpehøner for å fjerne et midlertidig eggoverskudd i sommer. Prognosene viser overskudd av egg til sommeren, så det er nødvendig å gjennomføre tiltak for å regulere markedet.

 • Norsk kylling faser ut kalkunproduksjonen

  Norsk kylling faser ut kalkunproduksjonen

  (25.04.17) Rema sitt selskap Norsk Kylling, legger fra 1. mai ned sin kalkunslakting på grunn av manglende lønnsomhet. Rema vil fra samme dato kjøpe sine kalkunprodukter fra Nortura.

 
« Forrige     1 | 2     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 17 artikler