Søk:

Du er her: Hovedsiden / Fjørfe /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Behov for nedjustering av kyllingproduksjonen for 2017

  Behov for nedjustering av kyllingproduksjonen for 2017

  (11.04.17) Vårt salg av kylling ligger så langt i år betydelig bak budsjett og volumambisjoner, med følge at vi har bygd lager siden nyttår. Det gjøres markedsmessige tiltak, med både aktivitetstrykk, videreutvikling av sortiment samt vurderinger på pris ut i markedet. Selv med økt salg og tiltak må produksjonen tas ned for å samtidig klare å redusere lageret. Med bakgrunn i dette er Råvare og medlem gitt i oppdrag å ta ned produksjonen av kylling med 2.000 tonn ut året 2017.

 • Siste prisendring og prisprognose fjørfekjøtt

  Siste prisendring og prisprognose fjørfekjøtt

  (31.03.17) Avregningsprisen på foredlingskylling/industrikylling reduseres med 10 øre/kg fra mandag 3. april. Se prislisten for detaljer.

 • Prognosen 2017 – Fortsatt stort overskudd av sau og lam

  Prognosen 2017 – Fortsatt stort overskudd av sau og lam

  (09.03.17) Den nye prognosen bekrefter den meget krevende markedssituasjon for sau og lam. Det prognoseres også noe overskudd av gris og egg, men for disse produksjonene er overskuddet av en størrelse som er håndterbart innenfor tilgjengelige reguleringsvirkemidler. Storfe preges fortsatt av underskudd, selv om det er noe redusert fra forrige prognose.

 • 145-klubben ved Hå Rugeri

  145-klubben ved Hå Rugeri

  (03.01.17) Hå Rugeri har avholdt julebord der dyktige oppalere og rugeeggprodusenter har fått påskjønnelse for gode resultater.

 • Avregningsplan 1. halvår 2017

  (02.01.17) Avregningsplan for egg og hvitt kjøtt, Nortura SA uke 1 - 26 i 2017

 • Siste prisendring og prisprognose egg

  Siste prisendring og prisprognose egg

  (02.01.17) Fra mandag 2. januar økes avregningsprisen for egg med kr 0,45 per kg, grunnet endringer i engrospris og omsetningsavgift, samt kostnadsendringer.

 • Oppal og rugeeggprodusenter

  Oppal og rugeeggprodusenter

  (19.12.16) Dette er våre oppal og rugeeggprodusenter i Nortura som torsdag 15. desember ble hedret for god innsats og bemerket med diplom fra avlselskapet Aviagen.

 • Eggkontrollen i Nortura

  Eggkontrollen i Nortura

  (08.04.16, endret 14.12.16) Den 4. april 2016 var ny elektronisk Eggkontroll tilgjengelig på nettet. Dette er en lenge etterlengtet ny generasjon produksjonskontroll, som vil bli et godt verktøy for analyse og styring av produksjonen på den enkelte gård. Samtidig vil den gi eggbransjen mye nyttig kunnskap om utvikling i produksjonen: Finnes det forskjeller i produksjonsresultater som kan tilskrives driftsformer, hybrider, fôr med mere.

 • Fugleinfluensautbrudd gir grunn til å ta en sjekk av egne rutiner

  Fugleinfluensautbrudd gir grunn til å ta en sjekk av egne rutiner

  (11.11.16) Flere steder i Europa meldes det nå om funn av høypatogen fugleinfluensa hos ville fugler. Torsdag 10. november rapporterte danske myndigheter om at de hadde diagnostisert høypatogen fugleinfluensa hos ender i København og på øya Møn sør for Sjælland. Meldingene fra Europa gir grunn til å oppfordre alle til å ta en gjennomgang av egne smittevernrutiner.

 • Ny langsiktig avtale om hvitt kjøtt med NorgesGruppen

  Ny langsiktig avtale om hvitt kjøtt med NorgesGruppen

  (24.10.16) Nortura og NorgesGruppen har inngått en 2-årig avtale om hvitt kjøtt (kylling).

 
« Forrige     1 | 2     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 16 artikler