Søk:

Du er her: Hovedsiden / Fjørfe /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Prognosen 2017 – Fortsatt stort overskudd av sau og lam

  Prognosen 2017 – Fortsatt stort overskudd av sau og lam

  (09.03.17) Den nye prognosen bekrefter den meget krevende markedssituasjon for sau og lam. Det prognoseres også noe overskudd av gris og egg, men for disse produksjonene er overskuddet av en størrelse som er håndterbart innenfor tilgjengelige reguleringsvirkemidler. Storfe preges fortsatt av underskudd, selv om det er noe redusert fra forrige prognose.

 • Siste prisendring og prisprognose fjørfekjøtt

  Siste prisendring og prisprognose fjørfekjøtt

  (20.02.17) Det er endringer i avregningsprisen på kylling fra mandag 20. februar, se prislisten for detaljer. Avregningspriser på høns er samtidig delt i to lister, priser på slakt og priser ved avliving av høns.

 • 145-klubben ved Hå Rugeri

  145-klubben ved Hå Rugeri

  (03.01.17) Hå Rugeri har avholdt julebord der dyktige oppalere og rugeeggprodusenter har fått påskjønnelse for gode resultater.

 • Avregningsplan 1. halvår 2017

  (02.01.17) Avregningsplan for egg og hvitt kjøtt, Nortura SA uke 1 - 26 i 2017

 • Siste prisendring og prisprognose egg

  Siste prisendring og prisprognose egg

  (02.01.17) Fra mandag 2. januar økes avregningsprisen for egg med kr 0,45 per kg, grunnet endringer i engrospris og omsetningsavgift, samt kostnadsendringer.

 • Oppal og rugeeggprodusenter

  Oppal og rugeeggprodusenter

  (19.12.16) Dette er våre oppal og rugeeggprodusenter i Nortura som torsdag 15. desember ble hedret for god innsats og bemerket med diplom fra avlselskapet Aviagen.

 • Eggkontrollen i Nortura

  Eggkontrollen i Nortura

  (08.04.16, endret 14.12.16) Den 4. april 2016 var ny elektronisk Eggkontroll tilgjengelig på nettet. Dette er en lenge etterlengtet ny generasjon produksjonskontroll, som vil bli et godt verktøy for analyse og styring av produksjonen på den enkelte gård. Samtidig vil den gi eggbransjen mye nyttig kunnskap om utvikling i produksjonen: Finnes det forskjeller i produksjonsresultater som kan tilskrives driftsformer, hybrider, fôr med mere.

 • Fugleinfluensautbrudd gir grunn til å ta en sjekk av egne rutiner

  Fugleinfluensautbrudd gir grunn til å ta en sjekk av egne rutiner

  (11.11.16) Flere steder i Europa meldes det nå om funn av høypatogen fugleinfluensa hos ville fugler. Torsdag 10. november rapporterte danske myndigheter om at de hadde diagnostisert høypatogen fugleinfluensa hos ender i København og på øya Møn sør for Sjælland. Meldingene fra Europa gir grunn til å oppfordre alle til å ta en gjennomgang av egne smittevernrutiner.

 • Ny langsiktig avtale om hvitt kjøtt med NorgesGruppen

  Ny langsiktig avtale om hvitt kjøtt med NorgesGruppen

  (24.10.16) Nortura og NorgesGruppen har inngått en 2-årig avtale om hvitt kjøtt (kylling).

 • Verdens eggdag 14. oktober

  Verdens eggdag 14. oktober

  (12.10.16) Egg spises med stor glede over hele verden, og er den mest næringsrike og næringstette naturlige matvare som finnes. I fattige land er hønsehold ekstra viktig for folk, for eggets protein har høy verdi for menneskekroppen. Ikke rart egget har sin egen, internasjonale feiring.

 
« Forrige     1 | 2     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 16 artikler