Søk:

Du er her: Hovedsiden / Fjørfe / Siste nytt /Arkiv nyhetsartikler

Verktøylinje

Arkiv for nyheter og artikler på fjørfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke .

 • Tiltak for en campylobacterfri sommer

  Tiltak for en campylobacterfri sommer

  (22.05.17) I Europeisk sammenheng er vi i Norge sammen med enkelte andre nordiske land i en helt egen, gunstig klasse når det gjelder campylobactersmitte i slaktekyllingbesetninger. Dette er en status vi er opptatt av å opprettholde, og for å få til det er det viktig at alle er nøye på smittebeskyttelsestiltakene i besetningene.

 • Avtale om helseovervåking i fjørfebesetninger

  Avtale om helseovervåking i fjørfebesetninger

  (06.01.11, endret 04.02.17) I KSL-standarden for fjørfe er det krav om helseovervåkingsavtale mellom fjørfeprodusent og veterinær.

 • 145-klubben ved Hå Rugeri

  145-klubben ved Hå Rugeri

  (03.01.17) Hå Rugeri har avholdt julebord der dyktige oppalere og rugeeggprodusenter har fått påskjønnelse for gode resultater.

 • Oppal og rugeeggprodusenter

  Oppal og rugeeggprodusenter

  (19.12.16) Dette er våre oppal og rugeeggprodusenter i Nortura som torsdag 15. desember ble hedret for god innsats og bemerket med diplom fra avlselskapet Aviagen.

 • Eggkontrollen i Nortura

  Eggkontrollen i Nortura

  (08.04.16, endret 14.12.16) Den 4. april 2016 var ny elektronisk Eggkontroll tilgjengelig på nettet. Dette er en lenge etterlengtet ny generasjon produksjonskontroll, som vil bli et godt verktøy for analyse og styring av produksjonen på den enkelte gård. Samtidig vil den gi eggbransjen mye nyttig kunnskap om utvikling i produksjonen: Finnes det forskjeller i produksjonsresultater som kan tilskrives driftsformer, hybrider, fôr med mere.

 • Nå er alle Nortura-kyllinger narasinfrie – et halvt år før skjema

  Nå er alle Nortura-kyllinger narasinfrie – et halvt år før skjema

  (08.06.16) Nortura har lagt om til narasinfritt fôr på rekordtid. Det er unikt i internasjonal sammenheng.

 • Hå Rugeri har vært vertskap for Aviagen SweChick Cross Service Visit

  Hå Rugeri har vært vertskap for Aviagen SweChick Cross Service Visit

  (09.05.16) Tre dager i april hadde Hå Rugeri besøk av veiledere og produksjonsledere på foreldredyr fra Sverige, Danmark, Finland og Polen, i tillegg til representanter fra Aviagen SweChick og Aviagen i Skottland. Et Cross Service-besøk betyr at de ansvarlige for rugeeggproduksjonen i de forskjellige landene, som får foreldredyr fra Aviagen Swechick, samles for å utveksle erfaringer.

 • Må redusere kyllingproduksjonen

  Må redusere kyllingproduksjonen

  (10.12.15) Overkapasitet på rundt 30 prosent gjør at antall kyllingprodusenter må ned. Det vedtok Norturas konsernstyre i dag.

 • Lite antibiotikaresistens hos norsk kylling

  Lite antibiotikaresistens hos norsk kylling

  (23.09.15) Mattilsynet har mottatt rapporten om antibiotikaresistens hos norske husdyr, den såkalte NormVet-rapporten. Både Mattilsynet og Folkehelseinsituttet, er klare på at den norske kyllingen er verdens tryggeste.

 • Nye Samvirkekylling åpnet denne uka

  Nye Samvirkekylling åpnet denne uka

  (03.09.15) Etter to år med utbygging ble rugeriet åpnet denne uka. – Vi er fremoverlent med stor tro på den norske kyllingen, sier fabrikksjefen.

 
« Forrige     1 | 2 | 3     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 23 artikler