Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Prognosen 2018 – Stort overskudd av gris

  (21.06.18) Den nye prognosen for 2018 viser et stort overskudd av gris i 2018 og en krevende markedssituasjon. Det samme gjelder for sau og lam. For egg viser prognosen tilnærmet balanse etter at det er gjennomført førtidsslakting. Markedet for storfe preges fortsatt av underskudd av norsk vare, men underskuddet er minkende sammenlignet med de foregående årene.

 • Siste prisendring og prisprognose gris

  (18.06.18) Edelgristillegget for smågris blir redusert fra kr. 10,- per stk til kr. 7,50 per stk fra mandag 18. juni. Samtidig økes skyvetillegget til kr. 100,- når gris skyves til etter ønsket henteuke. Gris som hentes før ønsket henteuke er skyvetillegget fortsatt kr. 70,-.

 • Årets vinnere på Husdyrtreff Svin

  (11.06.18) I år var det Vegard Skjesol, Tonje Westerhus, Marius Hjulstad, Anton Aas, Edvard Grande fra Mære landbruksskole som leverte den beste oppgaven på gris.

 • Kvantumstillegg for gris utbetales

  (29.05.18) Nortura har avregnet rundt 18,3 mill kr i kvantumstillegg for gris første tertial. Det er nå kun gris som får a-konto utbetaling av kvantumstillegg.

 • Økt overlevelse og effektivitet i svineproduksjonen

  (14.05.18) Norsk svineproduksjon kan nok en gang vise til en rekordstor effektivitetsutvikling med økt overlevelse hos både smågris og slaktegris. Det viser tallene for 2017, som Animalia nå har offentliggjort på sin nettside.

 • Fjorden Pigs i Trøndelag

  (Sist endret 03.04.18) Felleskjøpet, Sparebank SMN, Norsvin, NTE og Nortura arrangerte Fjorden Pigs, en kongress for svineprodusenter og rådgivere på vakre Jægtvolden Fjordhotell, Inderøy 16. - 17. mars. Felleskjøpet har lagt ut foredragene fra samlingen, du finner lenke nederst i artikkelen.

 • Kampen mot MRSA i landbruket nytter

  (19.02.18) Mattilsynet har i 2017 tatt ut prøver fra 826 svinebesetninger i Norge. Ingen av prøvene var positive for den varianten av MRSA Norge har kjempet for holde unna norske svinebesetninger i flere år.

 • Ny Ingris tilvekstdel klar til bruk

  (29.01.17) 16. januar ble det lansert en ny versjon av Ingris tilvekstdel. Tilvekstdelen er laget for å gi oversikt og resultatmåling hos avvent smågris og slaktegris.