Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Siste prisendring og prisprognose gris

  (09.07.18) Puljetillegg for smågris er endret fra mandag 9. juli i de to laveste puljestørrelser. Pulje 0-24 stk, ny sats - kr. 10,- per stk, pulje 25-49 stk, ny sats kr. 0,- per stk, ingen endring i puljer over 49 stk.

 • Prognosen 2018 – Stort overskudd av gris

  (21.06.18) Den nye prognosen for 2018 viser et stort overskudd av gris i 2018 og en krevende markedssituasjon. Det samme gjelder for sau og lam. For egg viser prognosen tilnærmet balanse etter at det er gjennomført førtidsslakting. Markedet for storfe preges fortsatt av underskudd av norsk vare, men underskuddet er minkende sammenlignet med de foregående årene.

 • Årets vinnere på Husdyrtreff Svin

  (11.06.18) I år var det Vegard Skjesol, Tonje Westerhus, Marius Hjulstad, Anton Aas, Edvard Grande fra Mære landbruksskole som leverte den beste oppgaven på gris.

 • Økt overlevelse og effektivitet i svineproduksjonen

  (14.05.18) Norsk svineproduksjon kan nok en gang vise til en rekordstor effektivitetsutvikling med økt overlevelse hos både smågris og slaktegris. Det viser tallene for 2017, som Animalia nå har offentliggjort på sin nettside.

 • Fjorden Pigs i Trøndelag

  (Sist endret 03.04.18) Felleskjøpet, Sparebank SMN, Norsvin, NTE og Nortura arrangerte Fjorden Pigs, en kongress for svineprodusenter og rådgivere på vakre Jægtvolden Fjordhotell, Inderøy 16. - 17. mars. Felleskjøpet har lagt ut foredragene fra samlingen, du finner lenke nederst i artikkelen.

 • Kampen mot MRSA i landbruket nytter

  (19.02.18) Mattilsynet har i 2017 tatt ut prøver fra 826 svinebesetninger i Norge. Ingen av prøvene var positive for den varianten av MRSA Norge har kjempet for holde unna norske svinebesetninger i flere år.