Søk:

Verktøylinje

Ammekukurs for kvinner, Sigdal

Dato:
19.01.18 - 20.01.18
Varighet:
Oppmøte fredag kl 0930 - avslutning lørdag kl. 1500.
Arrangør:
Fylkesmannen i Buskerud, Buskerud Fylkeskommune, TYR, Norsk landbruksrådgiving og Nortura
Sted:
Haglebu Fjellstue, Eggedal

Helgekurs Ammeku for kvinner og med kvinner 19. - 20. januar

Norsk landbruksrådgiving Østafjells med samarbeidspartnere inviterer til helgekurs og sosialt samvær. Alle kommende, nye og etablerte kvinnelige ammekuprodusenter er velkomne til kunnskapsbygging enten de driver i liten eller stor skala!

Fredag

Program

0930 - 1000

Kaffe, velkommen og "blikjentrunde"

1000 - 1045

Markedssituasjon og hvordan starte rett med ammeku? Rasevalg og kryssing v/Elisabeth Kluften, Nortura

1100 - 1200

Bedriftsstyring i storfekjøttproduksjonen Storfekjøttkontrollen som styringsverktøy v/ Elisabeth Kluften, Nortura

1200 - 1230

Min ammeku- og mellomkalvproduksjon - suksess og utfordringer v/bonde Tonje Ouff

1230 - 1330

Lunch

1330 - 1415

Sosial adferd/kusignal, brunstkontroll og bruk av semin/egen okse v / ammekuprodusent og veterinær Guro Sveberg, Tine

1415 - 1500

Sjukdommer, kalvingsvansker m.m.- v/Guro Sveberg, Tine

1500 - 1530 Kaffepause

1530 - 1645

Hvordan sørge for god avling og nok grovfôr v/Mari Hage Landsverk,NLRØ. Fornying av eng, kalking, gjødsling, ugraskontroll

1645 - 1800

Hanne "Høne" Veikåker forteller om sin Skotsk høglandsfèproduksjon, nye fjøs og litt om vin – det blir vinsmaking og god stemning

1900 ->

Middag og sosialt samvær/nettverksbygging

Lørdag

Program

0730 - 0830

Frukost

0830 - 0915

Slåttetidspunkt og grovfôrkvalitet til ammeku v/ Mari Hage Landsverk, NLRØ

0915 - 1000

Beite til ammeku v/Mari Hage Landsverk, NLRØ

1000 - 1030 Kaffepause og utsjekking

1030 - 1115

Dyrevelferd – hold av storfè v/Ellen Gulbrandsen, Mattilsynet

1115 - 1200

HMS på gården og i fjøset – KSL husdyr v/ Ingrid Terum, NLRØ

1200 - 1300

Lunch

1300 - 1400

Fôring av ammekua til rett hold og god tilvekst på kalven. Oksefôring v / Gisken Trøan, utviklingssjef drøvtyggerfôr i Norgesfôr

1400 - 1445

Storfèbonde Anne Karin Bøhn om sin spekepølseproduksjon, gårdsbakeri, knekkebrødbedrift og lokalmatsalg

1445 - 1500 Avslutning og vel hjem


Program i pdf. 563 kb

Pris:

  • Full pakke inkl. kurs, mat, vinsmaking og overnatting fredag - lørdag, kr 2500,- pr. person
    Hvis vi blir veldig mange må noen dele rom
  • Dagpakke inkl. kurs og lunsj kr 950,- pr. dag pr. person

Påmeldingsfrist:

Seinest innen mandag 8. januar 2018 til mari.hage.landsverk@nlr.no eller tlf. 959 69 482.