Søk:

Verktøylinje

Fjørfeskole for eggprodusenter, Bryne

Dato:
06.03.18 - 07.03.18
Varighet:
Tirsdag og onsdag 6.-7. februar og 6.-7. mars
Arrangør:
Nortura fjørfeskole
Sted:
Bryne Kro og Hotell

Kursets innhold: Kurset er et "A til Å-kurs" i produksjonen og inneholder mange temaer som er svært aktuelle i praktisk eggproduksjon. Det legges stor vekt på basiskunnskaper. Dyrevelferd går igjen som en rød tråd i programmet.

Første kursdag, 6. februar 2018 kl 10.00:

  • Introduksjon av kurset
  • Innføring i dyrevelferd og etikk i husdyrholdet
  • Anatomi og fysiologi inklusiv disseksjonsøvelse
  • Gruppearbeid

Andre kursdag, 7. februar 2018 kl 09.00:

  • Ernæring, fôr og fôring
  • Ventilasjon og klima i hønsehus
  • Lys til verpehøns: lysoppfattelse og lyskvalitet
  • Eggkvalitet: egget som næringsmiddel samt hva som påvirker A-egg% og eggvekt
  • Middag og sosialt samvær

Tredje kursdag, 6. mars 2018 kl 10.00:

  • Helse og sykdom hos verpehøns
  • Smitteforebygging, rengjøring og desinfeksjon
  • Gruppearbeid
  • HMS i hønsehuset

Fjerde kursdag, 7. mars 2018 kl 09.00:

  • Dokumentasjon, produksjonskontroll og produksjonsstyring
  • Kvalitetssystem (varemottakerkrav, KSL)
  • Rutiner gjennom innsettet
  • Avslutning og utdeling av deltakerbevis

Kursavgift:

  • For Norturamedlemmer: kr 3500,-
  • For deltaker nr 2,3.. fra samme bruk kr 3000,-
  • Andre kr 4500,-

Kursavgiften dekker 4 dager med undervisning, kursmateriell, lunsj samt middag første samling. Arrangør formidler hotellbooking til Bryne Kro og Hotell dersom ønske om overnatting.

  • Kr 995,- for enkeltrom og
  • kr 1295,- for dobbeltrom pr natt inklusiv frokost.
  • Hotell gjøres opp direkte med hotellet.

Vi selger Fjørfeboka (ny utgave 2016) til redusert pris kr 380,- (ordinær pris kr 480,-)

Påmelding til Sverre Rædergård, e-post sverre.redergard@nortura.no eller SMS/tlf 40864575, eller til din lokale rådgiver i Team Egg.

Påmeldingsfrist fredag 5. januar 2018.