Bondevennen nr 22/2022

 

Nortura kåret til månedens dialogstemme

Nobels Fredssenter har kåret Nortura og flere organisasjoner til månedens dialogstemme etter at vi inviterte til dialogmøte på Litteraturhuset 20. mai. 

Direktør i Nobels Fredssenter Kjersti Fløgstad, Dyrevernalliansens Live Kleveland og Konserndirektør - Kommunikasjon, samfunnsansvar og bærekraft i Nortura, Kjell S. Rakkenes.

Vi er stolte og ydmyke. Denne uken ble vi kåret til Månedenes Dialogstemme sammen Dyrevernalliansen, Spire, Geno og Framtiden i våre hender til et dialogmøte om bærekraft.  

Nobels Fredssenter sier dette om prisen: «Hva kan skje når dyrevernere og matindustrien snakker sammen? Møtet ble av flere betegnet som ærlig og forfriskende. Vi heier på samtaler der parter som i utgangspunktet ikke er enige forsøker å finne frem til felles løsninger, og vil derfor hedre initiativet med utmerkelsen Månedens dialogstemme.»
Nortura får prisen i godt selskap med blant annet Lise Klaveness og Emma Ingebrigtsen.

Se hele praten mellom Kjersti Fløgstad, Live Kleveland og Kjell Rakkenes, og opptak av møtet på medlem.nortura.no.

 


 

Skal du ta igjen retur- eller nisjeslakt i sommer?

Minner om at noen av våre slakterianlegg og medlemsbutikker har stengt i enkelte sommeruker for å avvikle ferie.

Oversikt på de fabrikkene som har helt stopp i slakting, og stopp, eller redusert mulighet i behandling av retur- og nisjeslakt finner du medlemssidene, medlem.nortura.no.

Best informasjon om åpningstider på medlemsbutikkene er ofte på butikkens egen facebookside.

 


 

Matproduksjon like viktig som forsvar og helsevesen

Fra 15. juni og frem til 1.august vil Nortura være synlig i nettaviser og på sosiale medier. En spesialtilpasset kampanje skal synliggjøre Nortura, samvirket, norsk matproduksjon og matsikkerhet.

Kampanjen, som består av en artikkel og videointervjuer, vil bli synlig i aviser over hele landet samt på sosiale medier. Mange vil gjenkjenne Trine Hasvang Vaag og Arne Brimi, som er intervjuet om viktigheten av norsk mat.

– Vi vil bygge stolthet til Nortura-samvirket gjennom å vise hvorfor våre fellesskapsverdier er viktige bidrag til å løse mange av de bærekraftutfordringer samfunnet står i. I første runde av kampanjen setter vi søkelys på Nortura-bonden og forsyningssikkerhet. Egg og kjøttproduksjon er en del av vår samfunnskritiske infrastruktur, sier Kjell Rakkenes, Konserndirektør for Kommunikasjon, Bærekraft og Samfunnsansvar.

 


 

Gilde blir ny samarbeidspartner til langrennsjentene

Skiforbundet langrenn har inngått et nytt sponsorat og samarbeid med Gilde. Det er jentene på Kvinner Elite som fremover skal knytte et tettere bånd til den norske bonden. Blir det full klaff kan forholdet vare helt til VM i Trondheim.

I tillegg til oppmerksomhet rundt Kvinner Elite vil Gilde også bli en synlig partner i de norske skikretsene. Avtalen har en varighet på to år hvor VM i Planica blir en viktig arena. Med opsjon på to nye år kan VM på hjemmebane i Trondheim 2025 også bli aktuelt.

Gilde ønsker å forsterke sin identitet, «fra den norske bonden», ved å utvikle nye relasjoner og arenaer for samarbeid med de norske skijentene. Gilde er en kjent og kjær merkevare for mange nordmenn og representerer en viktig kilde til protein.

– Vi gleder oss til følge de norske langrennsjentene på veien mot målet om å være den beste langrennsnasjonen. Gilde skal bidra med trygg og næringsrik norsk mat med god smak og kvalitet, sier markedsdirektør for Gilde, Nina Rishovd Stavenæs.

 


 

Nortura forlenger avtalen som hovedleverandør av rødt kjøtt til Forsvaret

Fra 1. juni vil Nortura Proff sikre rødt kjøtt til det norske Forsvaret. Avtalen er landsdekkende og har en årlig verdi på om lag 70 millioner kroner.

Nortura har vært en mangeårig leverandør til Forsvaret av rødt kjøtt, og ble i januar også ny hovedleverandør av hvitt kjøtt og egg. Partnerskapet mellom Nortura og Forsvaret forsterkes ytterligere ved inngåelsen av denne nye avtalen.

Se mer på våre nettsider.

 


 

Infomøte småfesesongen 2022 på Forus

Tirsdag 28.juni fra kl. 19.00 inviterer vi til infomøte småfe i kantinen på hovedkontoret Forus.

Programmet blir som følger:

  • 19.15 - 20.00 Sesonginformasjon ved Stian Espedal
  • 20.00 - 20.45 Mat og sosialt (blir selvsagt sau og lam på menyen)
  • 20.45 - 21.45 Digital tjenesteutvikling (ny innmeldingstjeneste småfe) ved Andreas Våge

Vel møtt!

 


 

Prisendringer

Et krevende verdensmarked for huder gjør at vi må justere avregningsprisen for storfe og kalv fra mandag 20. juni, dette slår ulikt ut på de forskjellige kategoriene. Avregningsprisen på ungokse, kastrat og kvige reduseres med kr. 0,27 pr kg, kalv over 50 kg reduseres kr. 0,35 pr kg, kalv under 50 kg med kr 1,23 pr kg. For ungku, ku og okse økes avregningsprisen med kr. 0,02 pr. kg.

For videre endringer i sommer henviser til prislister som legges ut på medlem.nortura.no.