Bondevennen nr 9/2022

 

Gildes største pølselansering noensinne

Kvalitet er stikkordet når Gilde slår på stortromma og lanserer en helt ny serie av spesialpølser. Pølsene, som har fått navnet Pølsemakerens Beste er utviklet av Gildes egen pølsemaker Lasse Fossum, som har stor lidenskap for gode pølser.

Nyheter fra Gilde og Prior

– De nye pølsene er laget med mye grovkvernet svinenakke, som er en stykningsdel vi vanligvis ikke bruker i pølser. Ved å bruke svinenakke, som har god fettmarmorering, får man saftige pølser og god konsistens. Sammen med mye godt krydder og norske TINE-oster, tror vi det vil slå godt an, sier Nina Rishovd Stavenes, markedsdirektør i Gilde. 

Smaksrike spesialpølser i mindre pakningsstørrelse er trendy og treffer den norske forbrukeren godt. Serien Pølsemakerens Beste kommer med fem forskjellige smaker som både er folkelige og internasjonale. Utover våren vil vi også endre emballasjen til et mer bærekraftig alternativ, med et resirkulerbart pappbrett som gir en plastbesparelse på 65 % prosent. 

Pølsemakerens Beste er Gildes største lansering i 2022. I tillegg til pølselanseringen er det også flere andre Gilde-produkter.

Prior kommer med to nyheter, Prior Kalkun Lårstek i stekepose og Prior Salatkjøtt, ferdig grillet og spiseklar.

Mer om alle nyhetene og hvor de selges finner du på medlem.nortura.no.

 


 

God stemning på kretsmøtene

Når dette trykkes er vi inne i andre uka på årets kretsmøter, det rapporteres om god stemning og interesse for Norturas situasjon framover.

Hvordan går det etter datainnbruddet før jul, hva koster det oss? Og når får vi tilbake funksjonene på Min side er diskusjonstema.

Grunnet dataangrepet er også regnskapet for 2021 forsinket, det vil bli arrangert egne Teamsmøter med gjennomgang etter at regnskapet er klart 10. mars. Resultatrapportering er vedtektsfestet at skal gjennomgås i kretsmøtet.

Norturas initiativ for å øke prisen til bonden er blitt satt pris på, og en ser hvor viktig samvirket er for bonden. Prisøkningen hjelper, men det er ei hard tid for bonden med stor kostnadsvekst, spesielt det siste året. Norturas kjøp av Steinsland & Co har opptatt en del, utfyllende informasjon har blitt gitt, og spørsmål har blitt svart ut på en god måte. Kjøpet skal som kjent også godkjennes av Konkurransetilsynet.

Nortura er offensiv også i markedet. Ny sterkere identitet på Gilde-varen knytter bondens eget merke nærmere, og tydeliggjør norsk vare.

«Stormøtet» i kretsene Klepp, Time og Hå onsdag den 23. februar
«Stormøtet» i kretsene Klepp, Time og Hå onsdag den 23. februar samlet 82 engasjerte deltakere på Undheim samfunnshus.

 


 

Hva skjer med ROS-analysen?

Resultat Oversikt Slaktedata (ROS-analysen) for lam ble gjort elektronisk og lagt ut på Min Side for to år siden. På grunn av data-angrepet mot Nortura, måtte vi ta ned Min Side og dermed også ROS.

Vi er nå i gang å lage en ny midlertidig elektronisk ROS for 2021. ROS blir også en av tjenestene vi tilbyr når vi utvikler våre nye elektroniske tjenester til Nortura-sauebonden.

Les mer om konsekvenser av dataangrepet, og hva som skjer med Min side på medlem.nortura.no.

 


 

Informasjonsmøte om dyrevelferdsprogrammet storfe

Nordre Sunnmøre-, Vestnes produsentlag i Tine, og kretsene Nordre Sunnmøre og Vestnes og Rauma i Nortura, har gleden av å invitere deg til i informasjonsmøte den 10. mars kl. 11.30 på Systra Cafe, Ørskog.

Lars Erik Heggen fra Animalia vil innlede via Teams. Lokale veterinærer er invitert og det legges opp til muligheter for spørsmål og diskusjon. Servering av varm mat og kaffe.

Påmelding på SMS til tlf. 414 21 145, Ann Mari Bjørnøy senest 3. mars.

 


 

Prisendringer

Fra mandag 28. februar økes avregningsprisen for gris med kr. 0,60 pr kg, purke med kr. 1,00 pr kg, og råne med kr. 0,10 pr kg, for lam økes avregningsprisen med kr. 2,75 pr kg, sau, ungsau og vær med kr. 0,20 pr kg, og egg med kr. 1,00 pr kg. Endringene skyldes økte engrospriser for egg, lam og gris som følge av ekstraordinær økning av PGE, og redusert omsetningsavgift for småfe og gris. Grunntilskudd for vær innføres fra 28. februar med kr. 5,00 pr kg. 

Tidligere varslet prisnedgang på storfe uteblir som følge av økning av PGE, økning i omsetningsavgiften tilsvarer økt engrospris. Perioden med ekstra avtaletillegg er imidlertid over.