Nortura med fagtur til Canada i juli

(Sist oppdatert 05.04.18) Bli med på Nortura sin fagtur til Canada 5. til 17. juli 2018! Vi skal på kvegauksjon, rodeo og ekte saloon. Å reise i lag med yrkesbrødre og -søstre gjør turen til en enda hyggeligere opplevelse. Den samme turen arrangeres på høsten, 18. til 29. oktober 2018.

Dette er en tur med mange fantastiske opplevelser; vi skal hjem til indianere, cowboyer, farmere og besøke sekter. Vi skal reise til Prærien og Rocky Mountains. Bli med oss på en tur utenom allfarvei! Reiseoperatør er Drømmeturer A/S. Det er fortsatt 4 plasser ledig!

Sammensatte bilder

PROGRAM

Dag 1 – torsdag 5. juli            
Flyreise fra Norge – Edmoton – Alberta – Canada

Avreise fra valgt flyplass i Norge (dette tar vi ved bestilling). Avreise om morgenen, mellomlanding i Amsterdam, deretter 9 timers kort flytur "over dammen" Gode filmer og mat gjør at flyturen går raskt.

Vi ankommer Prærien i Staten Alberta og byen Edmonton ca kl 17 lokal tid, som er 8 timer etter norsk tid. Vi finner bagasjen og går raskt igjennom tollen, for så å kjøre til hotellet som ligger rett i nærheten. Vi sjekker inn og samles etterhvert i restauranten. Vi spiser velkomstmiddag med Real Canada Beef. Reiselederen orienter litt om turen og plassen så er det god natt.

Dette er inkludert: Mat på flyene, middag om kvelden.

Dag 2 – fredag 6. juli               
Edmonton – Vermillion

Etter egg- og baconfrokost kjører vi 2 timer østover. Vi skal til Vermillion, en liten prærieby med mye landbruk. Undervegs skal vi på besøk hos Hudderite-sekten. Arvid kjenner lederen i denne sekten og mange av de som bor her etter mange besøk. Vi får omvisning og vi får komme inn i hjemmene deres. Vi spiser middag sammen med dem og får et innblikk i en totalt anderledes kultur og levesett. Dette er et flott besøk, sektmedlemmene lever og driver en kjempestor gard (mange garder). Jeg lover at dette blir et av de mest gripende besøkene på reisen. Under vårt besøk er døtrene våre guider, som tar oss med i smågrupper og de forteller om livet sitt. Ta gjerne med en liten norsk gave til din guide. Vi kommer til hotellet i Vermillion utpå ettermiddagen. Etter innsjekk på hotellet, er det fritt frem for å ta seg en liten bytur på egenhånd. Dette er liten og oversiktlig by, så her kan vi gå og handle Western-klær på egenhånd. Om kvelden blir det middag på lokale Saloonen, hvor lokale farmere, Cowboyer og Indianere møte til middag og fest.

Dette er inkludert: Frokost, middag og omvisning hos Hudderite-sekten

Dag 3 – lørdag 7. juli     
Vermillion – Fair – Rodeo

Vi blir boende på det samme hotellet to netter til. Idag skal vi på Fair og Rodeo. Vermillion er midt i senter for slike arrangement på prærien. Reiselederenr oppdaterer seg på hvor der skjer mest spenne, slik at vi skal få med oss de aller beste opplevelsene. Om dagen er det Fair, som er utstilling av landbruksutstyr, levende dyr, hjemmelaget/kortreist mat, osv, Vi skal også få oppleve ekte rodeo, hvor råbarske cowboys rir okser, villhester osv. Gled dere til en fantastisk dag.    

Dette er inkludert: Frokost, middag og inngangspenger på Fair og Rodeo

Dag 4 – søndag 8. juli    
Vermillion – Indianer besøk

Greitt med 3 netter på samme hotel, så slipper vi å pakke og vi får anledning til å bli litt kjent i den trivelige byen Vermillion. Dagens tur går nordover ca 80 km, her skal vi inn i et indianer-reservat og besøke og spise middag i lag med ekte indianere og få se hvordan de lever idag - på godt og vondt (dette er ikke en turistplass, men gamle venner av Arvid). Et meget kjekt besøk.

Dette er inkludert: Frokost, lunsj og besøk hos indianerne.
 
Dag 5 – mandag 9. juli
Vermillion – Regina – Saskatchwan

Etter frokost vender vi nesen østover. Vi har ca 5 timers kjøring før vi kommer til Earl Grey og hjem til Ivar og Louis Mæland. Ivar er Arvid sin storebror, som emigrerte til Canada da han var 17 år. Nå er han 49 år. Sammen med sin kone Louis og de to jentene de har ilag, har familien bygget opp sin egen ranch. Vi stikker innom på besøk og får vite om livet her på prærien. Dei driver med ulike produksjoner. Vi overnatter på et lokalt hotell. Vi er nå i staten Saskatchwan.

Dette er inkludert: Frokost, lunsj og middag.

Dag 6 – tirsdag 10. juli     
Regina

Vi skal besøke ulike attraksjoner i Regina, blandt annet Headquarter for Royal Mountain Police, en maskinforhandler og det lokale Felleskjøpet.
Samme hotel siste døgn.

Dette er inkludert: Frokost og middag.

Dag 7 – onsdag 11. juli
Regina – Wainrigth

I dag så snur vi mot vest igjen og vi skal besøke nordmenn som driver landbruk i området (programmet er ikke helt spikret enda, så oppdatering kommer nærmere avreise). Dette blir en dag med mye landbruk. Vi skal blandt annet besøke en Feed Lot (her har de tusenvis av kveg )

Dette er inkludert: frokost og middag

Dag 8 – torsdag 12. juli
Wainrigth – Drumheller – Red Deer

Pass på å ikke klø deg i hodet i dag! Vi skal på kveg auksjon! I Canada blir alt solgt på auksjon, også dyr som skal til slakteri går innom auksjonshuset. Ikke uvanlig med 3000 til 10000 dyr selges pr dag (!)på slik auksjon. Vi får orientering og omvisning. Og vi eter burgere i lag med lokale farmere. Vi kjører innom Drumheller, som er en unik by, der den ligger i et grustak av Badlands (dårlig land). Her ble forresten de første dinosaurene funnet.  I kveld sjekker vi inn i Red Deer.

Dette er inkludert: Frokost og middag.

Dag 9 – fredag 13. juli
Red Deer – Rocky Mountains

Dette er dagen hvor vi skal oppleve Canadas fantastiske natur. Vi kjører bil imellom Rocky Mountains! Vegen går oppi 2300 meters høyde og Vi stopper for å se de på de vakreste og mest kjente attraksjonene, Bannf og Lake louise. Det er ganske så vanlig å møte hjort og bjørner og annet vilt i denne nasjonalparken. Vi sitter trygt inni bussen, så ingen fare… Dette er en lang heldagstur, så vi kommer tilbake til hotellet om kvelden. Dersom noen heller vil ha en dag for seg selv i byen Red Deer, som har alle tilbud, er det fullt mulig.  

Dette er inkludert: Frokost

Dag 10 – lørdag 14. juli
Red Deer – Calgary

Dagstur (1,5 time) til Calgary rett sør av Reed Deer. I Calgary arrangeres verdens største Rodeo på denne tiden. Hele byen står i kok. Jeg kommer tilbake med program om hva vi skal få med oss. Om kvelden blir de full fart på Billi Bobs som er en av Canadas mest aktive og største salooener og som ligger i samme bygg som hotellet vårt.

Dette er inkludert: Frokost

Dag 11 – søndag 15. juli
Red Deer – Norge

Idag blir det rolig formiddag ved bassenget eller i byen på handletur.
før vi går på flyet, som går fra Edmonton (1,5 time kjøring) om ettermiddagen.

Dette er inkludert: Frokost og middag

Dag 12 – mandag 16. juli
Hjemkomst Norge

Turen er forlenget 1 dag så hjemreisen er 17. juli!

Velkommen hjem! Flyet vårt mellomlander i Amsterdam om morgonene og vi er på første fly til valgt flyplass i Norge om føremiddagen.

Nærmere info om flytider kommer i informasjonsbrev i mars 2018.

  • Pris pr person i dobbeltrom: kr. 27.600,-
  • Tillegg for enkeltrom: kr. 4600,-

Hotellene har 2 store senger på hvert rom, som er beregnet på inntil 4 personer. Dersom noen ønsker å være 3 eller 4 stk på rommet, gis det kr. 1000,- i  rabatt pr person.  

Prisen inkluderer:

  • Alle Fly og flyskatter Oslo/Stavanger til Canada (ved evnt. andre flyplasser kan det komme tillegg)
  • Alle frokoster, nesten alle middager. Lunsjer (se program)
  • All transport i buss.
  • Besøk og omvisning hos sekt og indianere. Inngang Rodeo. Alle hotellovernattinger og all guiding av reiseleder. De aller meste er inkludert. Her behøves nesten bare lommepenger til egen handling.

Litt om turen

Canada er et fantastisk land å være gjest i. Hit har mange nordmenn utvandret i forrige århundre og gitt et godt inntrykk av nordmenn, slik at vi føler oss veldig velkomne. For nesten 20 år siden hadde undertegnede og Nortura også tur til Canada. Dette ble en stor suksess. Nå regner vi med at det er så lenge siden at alle er klare for ny tur!

Arvid Mæland er reiselder og er behjelpelig med allt en måtte lure på, fra Nortura er Bengt Egil Elve med som Norturas repr., tar bilder og er til hjelp når me treng de. Me tar forbehold om dagsprogram kan bli bytta litt på da me skal besøke mangen og dette må passe. Men me skal på alt som står i programet, i mars mottar alle deltakere oppdatert info.

Reiser du åleine, eller har mere ferie:
Mange reiser aleine, me setter folk i kontakt som vil dele rom. Har du mer ferie og vil utsette heimreisen, kan dette gjøres uten ekstra kostnader.

Høsttur
Nortura er jo for alle i hele landet, så vi vet at det ikke er like enkelt for alle å reise på samme tid, så derfor arrangeres den samme turen 18. til 29. oktober 2018. Den turen blir lik i reiserute, lik i antall dager, legges etter korn og potet bønder har fått avling i hus, været kan være vinterlig i Canada i oktober, men normalt fint. Denne turen blir imidlertid 3000 kroner billigere per person enn juli-turen (dette er pga høyere flypriser i sommersesongen). Er du interessert i oktoberturen, send oss en melding.

Påmelding direkte til Drømmeturer A/S:

Drømmeturer A/S er medlem i reisegarantifondet.

Rabatt og betaling:

  • Ved påmelding faktureres 10.000 kr i depositum, restbeløp f.f. 25. mai.
  • Vanlige regler for pakkereiser, tilsendes på førespørsel.
  • 1500 kr rabatt ved påmelding innen 31. des 17.
  • 750 kr i rabatt ved påmelding innen 1. feb 18.

(turen krever mye planlegging, derfor rabatt ved tidlig påmelding)

Nortura Fagtur Canada 2018

Cowboy Arvid Mæland er reiseleder
Cowboy Arvid Mæland er reiseleder på hele turen.