Endelig en bok om slakting og partering

(06.12.18) Det er en kunst å partere et dyr, hvordan skjære ut de riktige stykkene, og får mest mulig ut av skrotten med minst mulig svinn.

Bilde av bokenForfatter Stian Espedal har jobbet som slakter hos Nortura i 21 år, og holder jevnlig kurs i slakting og skjæring.

I boken som nylig er gitt ut viser han oss hvordan en slakter og skjærer ned både storfe, gris, sau og vilt. Alle prosesser vises tydelig og lett forståelig gjennom tekst og bilder. Det er også eget avsnitt om avliving, verktøy og redskap, og ikke minst forteller Espedal om hvordan kjøttet kan videreforedles. 

Dette vil være en bok for alle som behandler kjøtt, enten du er jeger, bonde eller kokk. Eller om du «bare» er generelt matinteressert.

Boken kan bestilles på post@jarenforlag.no til kr. 349,- eller kjøpes i våre medlemsbutikker til kr. 299,-

Infoark Slakting skjæring.pdf
 

Har du lest portrettet – Slaktar dyregod?

Stian Espedal er av typen ein godt kunne hatt med seg på ei aude øy. Ikkje berre fordi han er gild, men òg fordi sjansen til å overleva ville vera ganske stor i hans selskap. Iallfall om øya husa firbeinte dyr. For er det ein ting Espedal kan, så er det å avliva, partera og tilbereda dei.

Les heile portrettet skrevet av Bothild Å. Nordsletten i Bondevennen