Fårikålens festdag!

(26.09.23) Torsdag er fårikålens festdag! Hvert år feirer vi Norges nasjonalrett med sin egen festdag, og det er alltid den siste torsdagen i september.

Fårikålbilde

Det var på begynnelsen av 1970-tallet at fårikål først ble kåret til Norges nasjonalrett, og i 1998 fikk nasjonalretten sin egen festdag. I 2014 vant fårikålen tittelen for andre gang, og er helt klart Norges ubestridte nasjonalrett!

Opprinnelig var fårikål en vanlig hverdagsmiddag i slaktetiden, i alle fall på landsbygda. Etter hvert som tiden brukt til matlaging ble knappere, ble fårikålen mer og mer servert som søndagsmiddag med hjemmebrygget øl til. I våre dager er fårikål oppgradert til gjestemat. En rykende varm fårikålgryte midt på bordet innbyr i høyeste grad til uformell stemning og sosialt velvære.

En nasjonalrett krever sin egen festdag, og fårikålen har fått sin dag den siste torsdagen i september. Denne dagen putrer det i store og små fårikålgryter og lukten av kokt kål ligger som et mildt teppe over landet - på skoler, i kantiner, på kjøpesenter, torg, kafeer og restauranter. Og selvfølgelig på kjøkkenet i annethvert hjem.

Bli med på feiringen og del gjerne dine fårikålfestlige matopplevelser med #fårikål.

Du finner oppskrift på klassisk fårikål med norsk lam på gilde.no!

Gilde Fårikålkjøtt

Relatert informasjon

Relatert informasjon (ekstern)