Søk:

Verktøylinje

Gilde Sommerlam i butikk

(20.06.17) Vinner av Årets kjøtt i Det norske måltid 2016 er endelig å få tak i.

Gilde Sommerlam Lammelår skivet
Gilde Sommerlam Ytrefilet
Gilde Sommerlam Grillribbe

​Gilde Sommerlam selges bl.a. i Rema 1000 sine butikker, og det er nå, i noen korte uker, at det er mulig å få kjøpt det unike lammekjøttet.

– For de som ikke har hatt anledning til å smake på Sommerlam enda, vil jeg oppfordre til å løpe og kjøpe nå som produktene er i butikk, sier leder for Nortura Kjøttcompagniet, Bente Avseth-Bakke.

Sommerlam-serien er laget av dielam, det vil si lam som av en eller annen grunn ikke får nok melk fra søya og derfor blir tatt hånd om av bonden fra det er cirka et døgn gammelt og fôret opp på en melkebasert diett.

– Dielam regnes som en delikatesse over hele verden. Dette kjøttet er på mange måter det motsatte av det gode høstlammet - og det eneste som kan matche det, sier Avseth-Bakke.

Hun forklarer at høstlammets diett som består av lyng, einer, bjørkeskudd og andre høyfjellsvekster, fører til kjøtt som har en konsentrert smak, nesten som vilt, mens sommerlammets melkebaserte diett gir et fint, lyst, mørt og mildt kjøtt med en helt unik sødme.

– Selv fettet, som ofte kan være litt stramt på lam og får, er smeltende godt, sprøtt og osteaktig, forteller Avseth-Bakke.

I januar ble Gilde Sommerlam grillribbe kåret til Årets kjøtt i den prestisjetunge finalen av Det norske måltid 2016.

I april i år ble hele serien også tildelt Spesialitetmerket for unik smak.  

 

Dette er produktene i sommerlam-serien:

  • Gilde Sommerlam Bog utbeinet
  • Gilde Sommerlam Lammelår surret
  • Gilde Sommerlam Lammelår skivet
  • Gilde Sommerlam Lammekoteletter
  • Gilde Sommerlam Sparerips
  • Gilde Sommerlam Grillribbe
  • Gilde Sommerlam Lammebiff
  • Gilde Sommerlam Ytrefilet
  • Gilde Sommerlam Helt grovdelt