Nortura fagtur til Irland og Wales – AVLYST!

(Oppdatert 16.02.20) Vil du bli med Nortura og Drømmeturer til Irland og Wales – UK fra 21. til 29. juli 2020. En tur som har litt av alt, landsbygda i Wales med sine 10 millioner sauer, vi skal hjem til bønder, og besøke store landbruksutstillinger. Det er nå per 15. februar 10 ledige plasser på turen.

Guinness' bryggeri – London – Dublin – Sau – Ku – Gris – Riverdance-show mm.

Dag 1: Tirsdag 21. juli (Oslo – Dublin – Irland)

Avreise fra Gardermoen med Norwegian kl 07.45. Vi ordner med tilslutningsbilletter til Gardermoen for dere som kommer fra andre steder i Norge. Flyr direkte til Dublin og ankomst den Grønne Øya kl 09.05. Her er bussen som vi har på hele turen på plass og tar oss inn til sentrum.

Den Grønne Øya

Dublin er en flott by, her er der mye å glede seg til. Det blir stop ved Molly Mallow-statuen og så skal vi besøke og prøvesmake på Guinness-bryggeriet. Lunsj i Tempelbar området som er en opplevelse i seg selv. Dette er en Dublin dag, en spennende by.

Kl 15.00 sjekker vi inn på hotellet og strekker oss litt før vi skal på pub, her har vi bestilt 3 retters middag mens vi får se et forrykende Riverdance show. Gled dere.

Tempelbar

Inkludert i dag: Middag og show – Inngangspenger på Guinness-bryggeriet.

Dag 2: Onsdag 22. juli (Dublin – Cork)

Etter Irsk frokost med egg og bacon, blir de tur sørover til Cork. Vi skal besøke en melkeprodusent som har 350 NRF melkekyr, også et besøk på Irish National Stud, som er Irenes nasjonalstolthet. Mye flotte fullblodshester her. Innsjekk hotell og en «jille» middag til kvelds.

Hester

Inkludert: Frokost – besøk – lunsj og middag.

Dag 3: Torsdag 23. juli (Cork – Tralee)

Utsjekk fra hotellet, og i dag skal vi høre om når tørråten kom på potetene i Irland og 1 million døde av sult og 1 million rodde til USA. Skal på en kvegauksjon i dag og se hvordan dyrene omsettes i Irland.

Okse

Inkludert: Frokost – lunsj – middag.

Dag 4: Fredag 24. juli (Tralee)

Samme hotell 2 netter, vi skal kjøre noen vanvittig flotte steder, ulike stopp på Points of Interest. Kvelden blir rolig eller være med på allsangspub.

Inkludert: Frokost – middag.

Dag 5: Lørdag 25. juli (Tralee – England – Wales)

Vi sjekker ut av hotellet kl 08.00, så først 3 timer kjøring til Dublin. Nå skal vi bytte land, tar en båt som tar 3 timer og 30 minutt så går vi i land i England, Holyhead. Drar så sørover til Wales og sjekker inn på et landsbyhotell.

Kart

Inkludert: Frokost – fergebillett – middag.

Dag 6: Søndag 26. juli (Wales)

Samme hotell, vi skal ha en rolig dag til å begynne med, så blir det en tur på gardsbesøk Gris – Sau og lunsj med te på Engelsk vis på farmen.

Sau

Inkludert: Frokost – lunsj – middag.

Dag 7: Mandag 27. juli (Wales)

Vi holder dagens program åpent til vi nærmer oss avreise, reiseleder Arvid Mæland skal ned og kjøre igjennom turen i april og da er det som regel endel spennende som dukker opp og vi har muligheter til dette.

Kan det bli sekkepipeshow?

Inkludert: Frokost – middag.

Dag 8: Tirsdag 28. juli (Wales – London)

Kl 08.00 er vi klare for en 2,5 timer busstur igjennom fantastisk landskap, vi skal til New Forest & Hampshire Country Show. Rangert som ei av de 10 største landbruksmessene i England. Nesten 100.000 er ventet på messen som går over 3 dager, det er også 100 års-jubileum i år. Her er noe for alle interesserte, sjekk www.newforestshow.co.uk

Sauutstilling

Utpå dagen er det videre til hotellet i nærheten av Dronninga.

Inkludert: Frokost – middag – inngangspenger på landbruksmessen.

Dag 9: Onsdag 29. juli (London – Norge)

Frokost: engelsk egg bacon beens. Great! Når vi har fått endelig flytider så settes det opp en runde for å se de mest kjente severdighetene.

Fjell i sjøen

Videre til flyplassen og vi booker fly så direkte som mulig til der du bor.

Inkludert: Frokost

Takk for laget og vel hjem!

Priser:

 • Kr 22.900,- pluss tillegg for enkeltrom kr 2700,-

Prisen inkluderer:

 • Hotell av fin standard i dobbeltrom 8 netter
 • Alle fly og flyskatter
 • Buss hele turen
 • Reiseleder Arvid Mæland og Nortura representant (hvem det blir vet vi nærmere avreise)
 • Lokale kunnskapsrike guider
 • 8 Irske/Engelske frokoster
 • Jonnie Fox Show. Inngang Guinness bryggeri (og prøvesmaking) inngangspenger landbruksmessen. Fergebillett Irland – England
 • Alle frokoster, 8 middager. 3 lunsjer
 • Faglige besøk

Det du må betale selv:

 • Noen lunsjer, sterk drikke («møsa») og litt tips til sjåfør.

Vi kunne fått turen billigere om vi ikke hadde inkludert så mye, men er enklest når det aller meste er inkludert.

Tidlig bestillingsrabatt

Alle som bestiller innen 1. januar 2020 får kr. 2000,- i tidlig rabatt. Dette er for at våre turer krever mye planlegging og da er det greit å vite tidlig hvor mange som blir med.

Arrangør

Drømmeturer som er medlem i Reisegarantifondet har arrangert mange landbruksturer til Irland og England. I 25 år har Arvid Mæland laga Landbruksturer, til over 70 ulike land. Våre turer er litt unike, siden det er Arvid som lager hele opplegget, selger turen, er med på turen, og slik at beslutninger tas raskt om ikke alt er som planlagt. Drømmeturer har samarbeidet med Nortura om fagturer i et 20-talls år.

Om turen

Opplegget er omtrent som du ser av programmet. Dette betyr at vi skal innom alle steder som er nevnt, men Arvid reiser som nevnt ned og kjører gjennom ruten og da kan det komme justeringer som gjør turen enda bedre og kjekkere enn først planlagt. I mai får alle tilsendt siste oppdateringer for turen og nødvendig info.

Turen er for alle som heier på Nortura, alder varierer i fra ungdom til pensjonister, noe som gjør det til et godt og trivelig miljø på turen.

Totalt er det ca 18 timer busskjøring på heile turen.

Betaling

Ved påmelding betales et depositum på kr 8000,- hovedbeløpet faktureres i mai.

Reiser du alene?

Vi vet det kan være litt vanskelig å melde seg på alene, vi har det slik at alle som vil dele rom setter vi i sammen med andre i samme situasjon, om det ikke lyktes så slipper du enkeltromstillegg. Gruppen blir alltid sammensveiset og en får nye venner.

Påmelding til arvid@drommeturer.no eller tlf. 91613141.

Ring og spør om alt du lurer på.

Hilsen Arvid