Nortura med årets produkt – Gilde Pigwings!

(08.01.19) Under ASKO Servering og NorgesGruppens kunde- og leverandørdager som pågår nå ble Gilde Pigwings kåret til Årets produkt i 2018.

Nortura SA med seieren for årets produkt - Gilde Pigwings! Foto: ASKO Servering
Nortura SA med seieren for årets produkt - Gilde Pigwings! Foto: ASKO Servering

I begrunnelsen for dette valget, sier juryen bl.a. følgende:

«Dette er en reell nyhet som treffer på mange viktige punkter for innovasjon. Produktet har hatt en jevn og høy vekst siden lanseringen, og har bred appell på kjede- og kundenivå».

Pigwings er laget av en liten del av svineknoken. Produktet er en del av Nortura Proff sitt Stykkevis & Delt-konsept, som handler om å bruke hele dyret. Dette konseptet og Gilde pigwings har vært en stor suksess for Nortura Proff. 

– Vi startet konseptet i 2015 med produkter av storfe, og utvidet i 2017 med en satsning på svin, sier Annette Strøm, kommunikasjon- og merkevaresjef i Nortura Proff. 

– Produktet ble lansert første gang i september 2017, etter en workshop sammen med Norges ledende kokker og interne ressurser i Nortura. Først rå variant og deretter sousvidekokt, samt en stekt kampanjevariant, sier hun. 

Les mer om produktet på stykkevisogdelt.no.
 

PIGWINGS MED SPICY RUB OG KIKERTSALAT

PIGWINGS MED SPICY RUB OG KIKERTSALAT
4 porsjoner
4 stk Gilde pigwings

1 ss salt
1 ss korianderfrø
2 ss spisskummen
2 ss finhakket chili
1 ts røkt paprika
1 ts finrevet ingefær

Kikertsalat:
1 boks kikerter (400 g)
1 rødløk
1 rød chili
1 bunt bladpersille
½ agurk
2 paprika
1 sitron
3-4 ss olivenolje
salt og pepper

Vakuumer pigwings og sous vide på 60 °C (65-70 °C?) i 8-10 timer. Ta ut av posen og tørk godt av. Ha alt krydderet i en morter og knus til en fin mos. Gni krydderet godt inn i kjøttet og legg i en ildfast form. Sett ovnen på 220 og stek i ca. 20 minutter eller til kjøttet har en crisp overflate. 

Skyll kikertene godt og la renne av seg. Finhakk rødløk, chili og bladpersille. Del agurk og paprika i biter og bland alt godt sammen. Press over sitronsaft, helle over olje, vend og smak til med salt og pepper. Server til pigwings.

Tips!
Har du ikke sousvide, kan du gni rubben på rå pigwings og legge dem i en ildfast form. Stek i ovnen på 170 °C i ca. 1 time. Kjernetemperaturen skal være ca. 68 °C.

PIGWINGS MED ASIATISK BBQ-SAUS OG BRAISERT PAK CHOY

PIGWINGS MED ASIATISK BBQ-SAUS OG BRAISERT PAK CHOY
8 porsjoner
8 stk Gilde pigwings

Asiatisk BBQ-saus:
4 hvitløkfedd
1 rødløk
1 habanero chili
3 cm ingefær
2 ss solsikkeolje
400 g (1 boks) ananasbiter m/lake
4 dl hoisinsaus
1 dl brunt sukker
2 ss soyasaus
2 hele stjerneanis

Braisert pak choy:
500 g pak choy
1 ts finhakket hvitløk
1 ts finrevet ingefær
1 ts sesamolje
4 ss soyasaus
2 ts brunt sukker
1 dl vann
4 ss sorte sesamfrø

Vakuumer pigwings og sousvide på 65 °C i 8-10 timer. Ta ut av posen og tørk godt av. Lag BBQ-sausen. Finhakk hvitløk, rødløk og habanero. Finriv ingefær og fres med hvitløk og løk i en varm gryte med olje til mykt, ca. 3 minutter. Tilsett habanero og ananas med laken og la småkoke i ca. 5 minutter under omrøring eller til sausen begynner å karamellisere seg. Ha i resten av ingrediensene til sausen og la småkoke i ca. 30 minutter eller til ønsket tykkelse. Fjern stjerneanis og kjør sausen med en stavmikser til en glatt saus. Vend kjøttet i sausen og grill på varm grill, ev. stek i ovnen på 220 °C i ca. 15 minutter.

Vask og del pak choy i båter eller biter. Varm en wok og fres finhakket hvitløk, finrevet ingefær og pak choy i varm sesamolje til akkurat myk, ca. 30 sekunder. Tilsett soyasaus, brunt sukker og vann, rør godt og dekk til med lokk. La dampe i ca. 2 minutter. Vend inn sorte sesamfrø. Ha braisert pak choy over på et fat og legg pigwings på toppen. Strø over ekstra sesamfrø.

Tips!
Har du ikke sousvide, kan du vende rå pigwings i BBQ-sausen og legge i en ildfast form. Stek i ovnen på 180 °C i ca. 40 minutter. Kjernetemperaturen skal være ca. 68 °C.