Nortura med ny fagtur til Canada

(16.08.18) Velkommen til å bli med på Nortura sin fagtur til Canada høsten 2018, turen starter torsdag 25. oktober og går over 12 dager, til 5. november.

Dette er en tur med mange fantastiske opplevelser. Vi skal hjem til indianere, cowboyer, farmere og besøke sekter, vi skal reise til Prærien og Rocky Mountains, vi skal på kvegauksjon, Canada Finaler Rodeo og ekte saloon. Å reise i lag med yrkesbrødre og -søstre gjør turen til en enda hyggeligere opplevelse. Bli med Nortura og Drømmeturer på en tur utenom allfarvei!

Se Bengt Egil Elve sin skildring fra siste tur i juli

Fra Nortura sin fagtur til Canada i juli Fra Nortura sin fagtur til Canada i juli Fra Nortura sin fagtur til Canada i juli

PROGRAM 

Dag 1 – torsdag 25. okt.            

Flyreise fra Norge – Edmonton – Alberta – Canada  

Avreise fra valgt flyplass i Norge (dette tar vi ved bestilling). Hovedgruppen reiser fra Gardermoen kl. 11.50, mellomlanding i Amsterdam kl. 13.40. Avreise kl. 14.40 deretter 9 timers kort flytur "over dammen". Gode filmer og mat gjør at flyturen går raskt. 

Vi ankommer Prærien i Staten Alberta og byen Edmonton kl. 15.30 lokal tid, som er 8 timer etter norsk tid. Vi finner bagasjen og går raskt igjennom tollen, for så å kjøre til hotellet som ligger rett i nærheten. Vi sjekker inn og samles etterhvert i restauranten. Vi spiser velkomstmiddag med Real Canada Beef. Reiselederen orienter litt om turen og plassen så er det god natt. 

Dette er inkludert: Mat på flyene, middag om kvelden. 

Dag 2 – fredag 26. okt.               

Edmonton – Vermilion  

Etter egg- og baconfrokost kjører vi 2 timer østover. Vi skal til Vermilion, en liten prærieby med mye landbruk. Undervegs skal vi på besøk hos Hudderite-sekten. Arvid kjenner lederen i denne sekten og mange av de som bor her etter mange besøk. Vi får omvisning og vi får komme inn i hjemmene deres. Vi spiser middag sammen med dem og får et innblikk i en totalt annerledes kultur og levesett.

Dette er et flott besøk, sektmedlemmene lever og driver en kjempestor gard (mange garder). Jeg lover at dette blir et av de mest gripende besøkene på reisen. Under vårt besøk er døtrene våre guider, som tar oss med i smågrupper og de forteller om livet sitt. Ta gjerne med en liten norsk gave til din guide. Vi kommer til hotellet i Vermilion utpå ettermiddagen. Etter innsjekk på hotellet, er det fritt frem for å ta seg en liten bytur på egenhånd. Dette er liten og oversiktlig by, så her kan vi gå og handle Westernklær på egenhånd. Om kvelden blir det middag på den lokale Saloonen, hvor lokale farmere, Cowboyer og Indianere møte til middag og fest.  

Dett er inkludert: Frokost, middag og omvisning hos Hudderite-sekten 

Dag 3 – lørdag 27. okt. 

Vermilion – Fair – Rodeo  

Vi blir boende på det samme hotellet to netter til. I dag skal vi på Fair og Rodeo. Vermilion er midt i senter for slike arrangement på prærien. Reiselederne oppdaterer seg på hvor der skjer mest spenne, slik at vi skal få med oss de aller beste opplevelsene. Om dagen er det Fair, som er utstilling av landbruksutstyr, levende dyr, hjemmelaget/kortreist mat, osv. Vi skal også få oppleve ekte rodeo, hvor råbarske cowboys rir okser, villhester osv. Gled dere til en fantastisk dag.   

Dette er inkludert: Frokost, middag og inngangspenger på Fair og Rodeo 

Dag 4 – søndag 28. okt.  

Vermilion – Indianerbesøk 

Greit med 3 netter på samme hotell, så slipper vi å pakke og vi får anledning til å bli litt kjent i den trivelige byen Vermilion. Dagens tur går nordover ca. 80 km, her skal vi inn i et indianerreservat og besøke og spise middag i lag med ekte indianere og få se hvordan de lever i dag – på godt og vondt (dette er ikke en turistplass, men gamle venner av Arvid). Et meget kjekt besøk. 

Dette er inkludert: Frokost, lunsj og besøk hos indianerne. 

Dag 5 – mandag 29. okt.

Vermilion – Regina – Saskatchwan  

Etter frokost vender vi nesen østover. Vi har ca. 5 timers kjøring før vi kommer til Earl Grey og hjem til Ivar og Louis Mæland. Ivar er Arvid sin yngrebror, som emigrerte til Canada da han var 17 år, nå er han 49 år. Sammen med sin kone Louis og de to jentene de har i lag, har familien bygget opp sin egen ranch. Vi stikker innom på besøk og får vite om livet her på prærien. De driver med ulike produksjoner. Vi overnatter på et lokalt hotell. Vi er nå i staten Saskatchwan. 

Dette er inkludert: Frokost, lunsj og middag. 

Dag 6 – tirsdag 30. okt.

Regina  

Vi skal besøke ulike attraksjoner i Regina, blant annet Headquarter for Royal Mountain Police, en maskinforhandler og det lokale Felleskjøpet.

Samme hotell siste døgn. 

Dette er inkludert: Frokost og middag.  

Dag 7 – onsdag 31. okt

Regina – Wainrigth 

I dag så snur vi mot vest igjen og vi skal besøke nordmenn som driver landbruk i området (programmet er ikke helt spikret enda, så oppdatering kommer nærmere avreise). Dette blir en dag med mye landbruk. Vi skal blant annet besøke en Feed Lot (her har de 43 000 fôringsdyr av kjøttfe) 

Dette er inkludert: Frokost og middag  

Dag 8 – torsdag 1. nov.

Wainrigth – Drumheller – Red Deer 

Pass på å ikke klø deg i hodet i dag! Vi skal på kvegauksjon! I Canada blir alt solgt på auksjon, også dyr som skal til slakteri går innom auksjonshuset. Ikke uvanlig med 3 000 til 10 000 dyr selges pr dag (!) på slik auksjon. Vi får orientering og omvisning. Og vi eter burgere i lag med lokale farmere. Vi kjører innom Drumheller, som er en unik by, der den ligger i et grustak av Badlands (dårlig land). Her ble forresten de første dinosaurene funnet. I kveld sjekker vi inn i Red Deer. 

Dette er inkludert: Frokost og middag.  

Dag 9 – fredag 2. nov.

Red Deer – Rocky Mountains 

Dette er dagen hvor vi skal oppleve Canadas fantastiske natur. Vi kjører bil imellom Rocky Mountains! Vegen går oppi 2 300 meters høyde og Vi stopper for å se de på de vakreste og mest kjente attraksjonene, Bannff og Lake Louise. Det er ganske så vanlig å møte hjort og bjørner og annet vilt i denne nasjonalparken. Vi sitter trygt inni bussen, så ingen fare.

Dette er en lang heldagstur, så vi kommer tilbake til hotellet om kvelden. Dersom noen heller vil ha en dag for seg selv i byen Red Deer, som har alle tilbud, er det fullt mulig.   

Dette er inkludert: Frokost 

Dag 10 – lørdag 3. nov.

Red Deer  

I dag skal vi på Finalene I det Canadiske Rodeo Cirkuset som er I Red Deer. Om kvelden blir de full fart på Billi Bob’s som er en av Canadas mest aktive og største salooner og som ligger i samme bygg som hotellet vårt. 

Dette er inkludert: Frokost  

Dag 11 – søndag 4. nov.

Red Deer – Amsterdam

I dag blir det rolig formiddag ved bassenget eller i byen på handletur før vi går på flyet, som går fra Edmonton (1,5 time kjøring) kl. 17.35.

Skrur klokka 8 timer mot Norge så blir natta kort. 

Dette er inkludert: Frokost og middag 

Dag 12 – mandag 5. nov.

Amsterdam – Norge

Velkommen hjem!

Flyet vårt mellomlander i Amsterdam kl. 10.20 om morgenen og vi er på fly kl. 14.30 og ankomst Oslo kl. 16.20 (kommer tilbake til dere som reiser fra andre flyplasser med klokkeslett). 

  • Pris pr person i dobbeltrom: Kr. 24 600,-
  • Tillegg for enkeltrom: Kr 3 600,-

Hotellene har 2 store senger på hvert rom, som er beregnet på inntil 4 personer. Dersom noen ønsker å være 3 eller 4 stk. på rommet, gis det kr 1000,- i rabatt pr person.   

Prisen inkluderer:  

  • Alle Fly og flyskatter Oslo/Stavanger til Canada (ved evnt. andre flyplasser kan det komme tillegg)
  • Alle frokoster, nesten alle middager. Lunsjer (se program)
  • All transport i buss.
  • Besøk og omvisning hos sekt og indianere. Inngang Rodeo. Alle hotellovernattinger og all guiding av reiseleder. De aller meste er inkludert. Her behøves nesten bare lommepenger til egen handling.

Litt om turen 

Canada er et fantastisk land å være gjest i. Hit har mange nordmenn utvandret i forrige århundre og gitt et godt inntrykk av nordmenn, slik at vi føler oss veldig velkomne. For nesten 20 år siden hadde undertegnede og Nortura også tur til Canada. Dette ble en stor suksess. Nå regner vi med at det er så lenge siden at alle er klare for ny tur!

Arvid Mæland er reiseleder og er behjelpelig med alt en måtte lure på, fra Nortura er Odd Finnesand med som Norturas representant, tar bilder og er til hjelp når vi trenger.

Vi tar forbehold om dagsprogram kan bli bytta litt på da vi skal besøke mange og dette må passe for alle, men vi skal på det som står i programmet. Før avreise mottar alle deltakere oppdatert info.

Reiser du alene, eller har mer ferie:
Mange reiser alene, vi setter folk i kontakt som vil dele rom. Har du mer ferie og vil utsette hjemreisen, kan dette gjøres uten ekstra kostnader.

Påmelding direkte til Drømmeturer A/S:

Tlf. 91 61 31 41 eller aller helst e-mail til arvid@drommeturer.no

Drømmeturer er medlem i reisegarantifondet. 

Betaling:
Faktureres av Drømmeturer.

Vanlige regler for pakkereiser, tilsendes på forespørsel.

Fra Nortura sin fagtur til Canada i juli Fra Nortura sin fagtur til Canada i juli Fra Nortura sin fagtur til Canada i juli