Nortura på Arendalsuka

(18.08.21) Nortura deltok i går for første gang på Arendalsuka med eget arrangement – «Kjøttproduksjon og bærekraft – veien videre».

Kjell S. Rakkenes, konserndirektør Kommunikasjon, bærekraft og samfunnsansvar og Cecilie Hultmann, leder bærekraft i Nortura

Denne høsten vil Nortura lansere sin første bærekraftstrategi. Som en del av arbeidet med utviklingen av bærekraftstrategien har Nortura utarbeidet en vesentlighetsanalyse som har hjulpet selskapet til å prioritere områder hvor innsatsen gir mest effekt for både samfunnet og selskapet. ​Det er FNs rammeverk for bærekraft som ligger til grunn for analysen.

Under seminaret på Arendalsuka presenterte Nortura resultatene fra analysen og de prioriterte bærekraftsområdene for selskapet.

Fra Nortura stilte konsernsjef Anne Marit Panengstuen, og leder bærekraft Cecilie Hultmann. Kjell S. Rakkenes, konserndirektør - Kommunikasjon, bærekraft og samfunnsansvar var moderator. Medvirkende var Kim Gabrielli, direktør UN Global Compact Norge, Arne Bardalen, spesialrådgiver Nibio, og Anja Bakken Riise, leder, Framtiden i våre hender.

Det ble invitert til en åpen dialog om våre valg, om Nortura er på rett vei, og om vi har prioritert de riktige bærekraftsmålene.

Konsernsjef Anne Marit Panengstuen
Konsernsjef Anne Marit Panengstuen

Det var veldig gledelig å få anerkjennelse for den jobben vi gjør på bærekraft, og så har vi fått med oss mange råd på veien videre for å lage en best mulig bærekraftstrategi som gjør at vi er relevante for forbrukerne framover, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen.

Her kan se arrangementet i opptak