Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

Du kan nå abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag her på Nortura Medlem.
Gå til » Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Nortura delte ut 60.000 smaksprøver på Dyrsku’n

  (21.09.18) Helga 14. til 16. september var Nortura på plass på flere områder under Norges største handels- og landbruksmesse i Seljord. Standen hadde som vanlig flott plassering i landbrukshallen sammen med Tine, Tine Haukeli Ysteri og Ekte Tynset.

 • Retur av slakt, nisjeslakt og medlemskjøp

  (Sist endret 20.09.18) Returslakt er en ordning som er etablert for å gi deg som produsent muligheten til å ta hjem eget slakt til forbruk i egen husholdning. Skal du fremby slaktet til andre er det ikke lenger Returslakt, men det vi kaller Nisjeslakt.

 • Se etter miljømerket neste gang du handler!

  (18.09.18) Nortura miljømerker flere produkter og reduserer bruken av fossil plast. Middagsfavoritter fra både Gilde og Prior har nå fått ny emballasje, der deler av emballasjen er byttet ut med biobasert plast laget av sukkerrør - og nå er produktene i butikk.

 • "Vet Nortura hva de driver med?" 

  (14.09.18) I en kommentar 13. september stiller Nationen spørsmål ved om Nortura klarer den vanskelige øvelsen å være både "bonde, selger og byråkrat". Innlegget kommer etter ulike saker i det siste, knyttet til henholdsvis oppfordring om å spise norsk storfe og unngå import, det faktum at vårt datterselskap Noridane har importert svin i et svingende marked, samt at det stilles spørsmål ved om Nortura har vært en pådriver for omlegging til kun å selge egg fra frittgående høner. 

 • Årets ferske lam i butikk

  (13.09.18) I disse ukene rulles ferskt lammekjøtt inn i butikkene. Fårikål, lammekoteletter, lammelår i skiver og lammestek er blant det butikkene kan by på.

 • Rett innmelding til rett tid!

  (13.09.18) Hjelp oss i å være rasjonelle i ei travel tid oppfordrer leder for medlemssenteret på Forus, Rune Edland i et facebookinnlegg på gruppen Nortura Medlemsenter Forus.

 • Omsetningsavgifta for 2018

  (Sist oppdatert 13.09.18) Anbefalte satser for omsetningsavgift 2018 ble besluttet i konsernstyret i Nortura 23. oktober 2017.