Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

  • Meld fra om dyrekadaver snarest

    (Sist endret 02.01.24) Ikke la dyrekadaver bli liggende ute, meld inn via webportalen så fort som mulig så unngår du både lukt, åtseldyr og fugler. Henting skal skje innen 5 virkedager. Merk kadaverplassen godt om du ikke er hjemme, og husk at plast må ikke forekomme i leveransen til kadaverbilen!

  • Lavere vekter er viktig for å sikre markedsbalanse i 2024

    (24.10.23) Fra mandag 1. januar reduseres prisen på gris over 87 kg, dette gjøres for å få bedre markedsbalansen i 2024. Det er svært viktig at alle produsenter følger opp med lavere vekter for at markedet raskest mulig skal komme i balanse.

  • Omsetningsavgift 2024

    (14.12.23) Omsetningsrådet vedtok 8. desember forslag til satser for omsetningsavgift i 2024.

  • Dyrevelferdsprogrammet for sau rulles ut for første pulje

    (05.12.23) Nå i desember får de første saueprodusentene varsel om hva de trenger å gjøre for å oppfylle kravene i dyrevelferdsprogrammet for sau. Fristen for å gjennomføre veterinærbesøk og obligatorisk kurs for denne puljen er ved utgangen av mars.

  • Spørsmål og svar om Min side?

    (05.10.23) Vi har per i dag i overkant av 65 % av innmeldingene til slakt på Min side. Min side er den viktigste tjenesten vi har til samhandling mellom oss i Nortura og deg som bonde. Derfor er vi like utålmodig som deg til å forbedre og utvikle løsningen, og minimum komme tilbake til tjenester som var tilgjengelig før datainnbruddet. Målet vårt er som kjent lenger enn det!

  • Lage snarvei til Min side på din telefon

    (05.10.23) I går var blant andre medlemssiden nede grunnet en oppdatering som feilet hos vår leverandør. Mange bruker medlem.nortura.no som inngang til Min side, og fikk problemer med innmelding, selv om Min side var tilgjengelig. Et tips er å lage en snarvei til Min side på telefonen din - så har du en direkte inngang.