Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

  • Regler for bytte av storfeindivid

    (Oppdatert 11.11.22) Dersom du må levere andre storfe enn opprinnelig var innmeldt, må Nortura Medlemssenter varsles senest kl. 08 virkedagen før henting.

  • Retur av skinn og hud

    (08.09.21) Det er mulig å ta skinn og huder i retur. Når du skal har skinn i retur av småfe, eller hud i retur av storfe må du merke med signalmerker som skal settes på de aktuelle dyra rett før levering.

  • Slik melder du inn dyr med avvik til slakt

    (15.01.21) Har grisen en liten brokk, eller er kua litt halt. Når du melder inn på Min side, eller per telefon må du melde fra dersom dyret du skal sende til slakt har et avvik som trenger oppfølging på transport.

  • Egenerklæring og opplysningskrav på kjøreseddelen

    (Oppdatert 15.01.21) Matkjedeinformasjon (MKI) er opplysninger som kan ha betydning for mattrygghet, dyrevelferd eller dyrehelse. Opplysninger om for eksempel om dyret har vært medisinert, om dyret kommer fra en besetning med restriksjoner grunnet smittsomme sykdommer, eller om dyret har et avvik som krever tilpassing på inntransport eller slakteri. 

  • Ikke glem tilbakeholdelsesfristene!

    (Oppdatert 20.12.20) Dyr som er behandlet med legemidler kan ikke sendes til slakt før tilbakeholdelsestiden til legemiddelet er utløpet. Tilbakeholdelsestiden fastsettes av veterinær som har skrevet ut behandlingen.

  • Landbrukets Dataflyt (tidl. Produsentregisteret) har passord

    (Sist endret 15.07.19) For å logge inn på passordbeskytta områder og Min side legger du inn ditt brukernavn, som er identisk med ditt 10-sifra produsentnummer. Du må i tillegg ha et gyldig passord som er knyttet opp til din bruker i Landbrukskatalogen.

  • Har du meldt adresseendring?

    (04.01.19) Det er viktig at du som har fått ny veiadresse (veinavn og husnummer) melder fra om dette. Innføring av gateadresser i flere kommuner gjør at post som ikke inneholder fullstendig adresse ikke kommer fram til deg.

  • Registrer deg på Landbrukets Dataflyt

    (Sist endret 14.05.18) Nortura har elektronisk avregningsbrev for alle leverandører og medlemmer, avregningsbrevet sendes som e-post. Kun om du har reservert deg mot å få det på e-post vil det sendes i posten. Det er dermed viktig at du registrerer deg i Landbrukets Dataflyt så regnskapsfører får tilgang til dine avregninger.