Nyheter - Alle nyheter

Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.

  • Får du e-post fra Nortura?

    (Oppdatert 17.01.24) Havner e-posten i søppelmappa, eller mottar du ikke e-post fra Nortura? Vi sender ofte ut Nyhetsbrev og Eierbrev, og ser at noen har meldt seg av (unsubscribe) fra å motta. Har du gjort det må du være OBS på at vi ikke får sendt deg informasjon gjennom systemet vi bruker, og vil være utelatt til du melder deg på igjen. Kommer avregningsbrevet eller fakturaen i søppelboksen, da oppfordrer vi deg å "klarere" avsenderen.

  • Renteendring i Nortura SA sin Låneinnskuddsordning

    (02.01.24) Med bakgrunn i utviklingen i markedsbetingelser på bankinnskudd, har Nortura SA funnet det riktig å heve rentesatsen på låneinnskudd i Nortura SA til 5,50 %, gjeldende fra 1. februar. Dette er den åttende renteøkningen på innskuddsordningen siden høsten 2022.

  • Meld fra om dyrekadaver snarest

    (Sist endret 02.01.24) Ikke la dyrekadaver bli liggende ute, meld inn via webportalen så fort som mulig så unngår du både lukt, åtseldyr og fugler. Henting skal skje innen 5 virkedager. Merk kadaverplassen godt om du ikke er hjemme, og husk at plast må ikke forekomme i leveransen til kadaverbilen!

  • Omsetningsavgift 2024

    (14.12.23) Omsetningsrådet vedtok 8. desember forslag til satser for omsetningsavgift i 2024.

  • Julemat fra PRIOR

    (07.12.23) PRIOR ønsker alle en hvit jul. Med PRIOR får du smaksrike og litt sunnere juleprodukter, samtidig kan du få en tradisjonsrik jul.

  • Julekampanje fra Gilde

    (01.12.23) I hele desember vil det være Gilde jul i «alle kanaler». Det vil være kampanjer på TV, reklame utendørs, på kino og ulike digitale plattformer. Den beste julematen får du fra våre bønder!

  • Nye Nortura Tønsberg er landets største svine-anlegg

    (18.11.23) Etter flere år med utbygging og oppgradering kunne Nortura Tønsberg endelig åpne det som er Norges største industrielle satsing på svin. Det nye anlegget har kapasitet til å håndtere tre ganger mer volum enn før – samtidig er det blitt ett av Norges mest moderne kjøttforedlings-anlegg.

  • Rekordresultater for Nortura under NM i kjøttprodukter

    (17.11.23) Nortura hanket inn hele 24 medaljer og en norgesmestertittel da Norgesmesterskapet i kjøttprodukter ble avholdt torsdag kveld. Med det setter bondens selskap ny personlig rekord for antall medaljer under Norgesmesterskapet.

  • Prognosen – redusert produksjon av gris og storfe i 2024

    (15.11.23) Det er satt i verk flere tiltak for å redusere produksjonen og lagrene av storfe og gris. Engrosprisene ble redusert i august og nedgangen er videreført inn i 2024 for å bidra til økt salg. I tillegg er prisene på varer fra reguleringslager satt ned. For egg er det behov for noe økt produksjon.