Nyheter - Alle nyheter

Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.

  • Julekampanje fra Gilde

    (01.12.23) I hele desember vil det være Gilde jul i «alle kanaler». Det vil være kampanjer på TV, reklame utendørs, på kino og ulike digitale plattformer. Den beste julematen får du fra våre bønder!

  • Nye Nortura Tønsberg er landets største svine-anlegg

    (18.11.23) Etter flere år med utbygging og oppgradering kunne Nortura Tønsberg endelig åpne det som er Norges største industrielle satsing på svin. Det nye anlegget har kapasitet til å håndtere tre ganger mer volum enn før – samtidig er det blitt ett av Norges mest moderne kjøttforedlings-anlegg.

  • Rekordresultater for Nortura under NM i kjøttprodukter

    (17.11.23) Nortura hanket inn hele 24 medaljer og en norgesmestertittel da Norgesmesterskapet i kjøttprodukter ble avholdt torsdag kveld. Med det setter bondens selskap ny personlig rekord for antall medaljer under Norgesmesterskapet.

  • Prognosen – redusert produksjon av gris og storfe i 2024

    (15.11.23) Det er satt i verk flere tiltak for å redusere produksjonen og lagrene av storfe og gris. Engrosprisene ble redusert i august og nedgangen er videreført inn i 2024 for å bidra til økt salg. I tillegg er prisene på varer fra reguleringslager satt ned. For egg er det behov for noe økt produksjon.

  • Kjøttets tilstand 2023

    (03.11.23) Ustabile tilstander har preget norsk husdyrproduksjon i flere år som følge av koronasituasjonen. Samtidig er de langsiktige trendene mer stabile. Det gjenspeiles i statistikken Animalia presenterer i årets Kjøttets tilstand.