Dette er Norturas nye konsernstyre

(18.06.21) Trine Hasvang Vaag fra Snåsa ble gjenvalgt som styreleder og Jan Erik Fløtre fra Byrkjelo ble ny nestleder på Norturas årsmøte fredag 18. juni. Nye inn i konsernstyret er Bente Borgen fra Sør-Fron og Tronn Olaf Flittie fra Lesja.

Bilde av styreleder Trine Hasvang Vaag

Trine Hasvang Vaag ble valgt inn i konsernstyret i 2016 og dette blir hennes femte år som styreleder. Trine ble gjenvalgt med 110 stemmer og 3 blanke. 

Nye inn i styret ble Bente Borgen (42) som erstatter for Bente Roer, og Tronn Olaf Flittie (42) som erstatter for Steffen Skolseg. Jan Erik Fløtre var ikke på valg, men ble valgt som ny nestleder etter Skolseg. 

Alle valg gikk gjennom i henhold til valgkomiteens forslag. Dette til tross for noe kritikk mot at valgkomiteen ikke hadde funnet kandidater til å representere hvitt kjøtt.

–  Det finnes mange kompetente eiere som kunne gått inn som kanidater i konsernstyret. Så får heller vi ta selvkritikk for at vi ikke har vært flinke nok til å tipse valgkomiteen av disse, sa Håkon Andreas Alm i sin kommentar til innstillingen. 

Leder for valgkomiteen, Bente Solenes, innrømmet innledningsvis utfordringer med innstillingen, ettersom at kandidatene ikke driver med hvitt kjøtt, og at begge kommer fra Innlandet. Solenes understreket at utfyllende kompetanse har vært viktigere enn både geografi og dyreslag i år.

– Begge har gode personlige egenskaper og vil med sin kompetanse og erfaring bidra positivt til å styrke styret. Dette blir et godt konsernstyre med en stødig grunnmur, mener Solenes.

 

De eiervalgte i styret i Nortura består av: 

Trine Hasvang Vaag, Snåsa – styreleder (gjenvalg) 

Jan Erik Fløtre, Byrkjelo – nestleder (ny som nestleder)  

Merethe Sund, Sømna (gjenvalg)  

Tone Steinsland, Bryne (gjenvalg) 

Bente Borgen, Sør-Fron (ny) 

Tronn Olaf Flittie, Lesja (ny) 

Olav Håkon Ulfsnes, Aure (ikke på valg) 

Ole Reino Tala, Sem (ikke på valg) 

Hans Amund Braastad, Fåvang (ikke på valg) 

  

Ole Johs. Egeland, Spydeberg – 1. varamedlem (fra 3. vara) 

Kjell Ove Høydal, Florø – 2. varamedlem (fra 1. vara) 

Bente Børsheim, Vega – 3. varamedlem (fra 4. vara) 

Elisabeth Hokland, Melbu – 4. varamedlem (ny) 

 

Kirsten Helen Myren fra Vegårshei ble gjenvalgt som ordfører, og Bjørn-Arne Skoglund fra Risøyhamn gjenvalgt som varaordfører. Ole Martin Fjeldberg ble gjenvalgt som leder av kontrollkomiteen for 1 år, og 3 nye år som medlem. Borgny Grande og Einar Høstbjør kom inn som nye medlemmer i valgkomiteen, og Bjarte Myren ble valgt som leder etter Bente Bjerkeset Solenes. Grete-Liv Olaussen ble ny nestleder. 

Godtgjørelser til tillitsvalgte ble vedtatt etter valgkomiteens forslag, som foreslo å øke alle fastgodtgjørelser med 3 prosent, justert til avrundet beløp.