Heltidsøkonom og deltidsbonde

(03.06.22) I lamminga er Linda Gjerde Myren heltidsbonde. Ellers er hun regnskapsfører og daglig leder i et regnskapskontor. Det kommer godt med i hennes nye rolle som styremedlem i Nortura SA.

 

 

Navnet hennes har stått på blokka til valgkomiteen i flere runder. Det var imidlertid først i år, at Linda Gjerde Myren var klar til å påta seg et verv som styremedlem i Nortura SA.

Fra tidligere har dama fra Møre og Romsdal erfaring fra både lokalt bondelag, regionnivå i Nortura, og som styremedlem i Norsvin. Etter en liten pause, for å fokusere på regnskapsførerselskapet Fjord Regnskap, er hun tilbake i tillitsvalgtrollen i landbruket.

–  Jeg må innrømme at jeg har savnet å være tillitsvalgt. Det er veldig givende å bidra, og i tillegg er fint å tilhøre et miljø. Som tillitsvalgt møter man mange folk som du kan lære mye av, sier Linda Gjerde Myren.

Seks kalver ble nytt ammekufjøs

På gården øverst i Valldalen, en kvarters kjøretur fra Trollstigen, driver hun og mannen Geir Arne Myren med sau, storfe og gris. Fordi gården og beiteområdene ligger tett inntil kjerneområde for jerv, har familien valgt å satse på flere dyreslag.

De er satellitt i Aura purkering og forer full konsesjon med slaktegris, har omtrent 120 vinterfôra sau og ei ammekubesetning med 25 mordyr av rasen Hereford.

Skjønt storfesatsinga er det neste generasjon som står bak. For noen år siden overtok sønnen Jørn Marius seks kvigekalver, etter sin morfar i Romsdalen som skulle avvikle drifta. Planen var at dyra skulle fôres opp og slaktes.

– Men Jørn Marius har en fadder som driver med ammeku. Så plutselig var oksekatalogen kommet til gården, og de hadde planlagt inseminering.

Lang historie kort. I 2020 bygget familien et nytt ammekufjøs.

Heltidsbonde i lamminga

Linda Gjerde Myren legger ikke skjul på at det er mannen og resten av familien som står for mesteparten av arbeidet på gården. Selv jobber hun heltid som daglig leder i Fjord Regnskap, med fem ansatte på lønningslista.

– Så nei, jeg er nok ingen heltidsbonde. Jeg er heltidsbonde i lamminga, så tar familien resten, sier hun.

At valgkomiteen i Nortura de siste årene har vektlagt relevant kompetanse, mer enn dyreslag, mener Myren er positivt.

– Et så profesjonelt konsernstyre som Nortura må ha en faglig rett sammensetning. Konsernstyret jobber uansett for alle dyreslag og regioner, så da mener jeg det er helt rett å se på kompetanse, sier Myren.

Se video fra gården i Valldal på toppen av saken. 

Relatert informasjon