Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2015


 

 • Glade jul, eggende jul

  (22.12.15) Desember er den måneden da det selges mest egg. Også i år blir det nok trygge, norske egg til jul. Hvordan klarer de norske hønene denne julestria?

 • 200 på fjøsopning i Tysvær

  (17.12.15) Det var stor stemning og mykje folk da Nedstrand Sau og Geit, Nortura, Tveit rekneskap, Fjøssystemer og andre leverandørar arrangerte fjøsopning hjå Elisabeth og Johnny Aksland frå Nedstand i Tysvær kommune.

 • Styret endrer leveringsvilkårene

  (16.12.15) Endringene består i hovedsak av tre forhold. Leveringsvilkårene for storfe er forenklet, mens på gris er pristilleggene redusert og i stedet overført til løpende pris. I tillegg er det for alle dyreslagene foretatt en reduksjon i tilleggene med det formål å øke etterbetalingen tilsvarende.

 • Nortura og Danæg utvider samarbeidet på foredlede eggprodukter

  (16.12.15) Nortura SA har i flere år hatt et samarbeid rundt leieproduksjon av eggprodukter ved Danæg Holding AS sine fabrikker i Roskilde i Danmark og Källbers i Sverige. Dette er en produksjon som Nortura ikke har hatt teknologi eller fasiliteter til å produsere selv. Dette samarbeidet har fungert meget godt og Nortura og Danæg er enige om å utvide dette samarbeidet til å gjelde flere produkter. Samarbeidet åpner også for muligheten for leieproduksjon i Munax OY i Finland, som er deleid av Danæg Holding AS.

 • Frossen ribbe like bra

  (15.12.15) Det finnes mange myter om mat. En av dem er at ribba til jul må være fersk. Frossen ribbe blir like bra, bare følg tilberedingstipsene her. Gjort rett, skal det ikke være mulig å skille en ferdig tilberedt ribbe med sprø svor, laget av frossen ribbe, fra en laget av fersk ribbe.

 • Nøkkelhull opp 25 %

  (09.12.15) Tidligere i år lovet Nortura å doble antall nøkkelhullsmerkede produkter fra Prior og Gilde innen utgangen av 2016. Prosessen er i rute, og nå er antallet oppe i 235.

 • Eli Berven årets rådgiver

  (03.12.15) Norturarådgiver Eli Berven ble i går kveld kåret til årets Ingris-rådgiver for 2014. Vi gratulerer!