Søk:

Verktøylinje

Kjøttets tilstand 2015

Fakta på bordet om kjøtt og egg

(18.11.15) Aldri før har vel flere vært interessert i kjøttets tilstand. Kjøtt debatteres i mange fora og med ulike vinklinger; landbruk, helse, mattrygghet, dyrevelferd, bærekraft, miljø og forbruk. Rapporten «Kjøttets tilstand» gir et godt grunnlag for debatt gjennom et nøkternt og faktabasert bilde av norsk kjøtt- og eggproduksjon.

Egg & bacon

Dette skriver Animalia på sin nettside i dag ved publiseringen av rapporten «Kjøttets tilstand 2015».

- Kjøtt- og eggprodukter står sentralt i det norske kostholdet, og de fleste har en mening om norsk husdyrproduksjon og produktene som leveres av den norske bonden. Det er viktig og riktig å engasjere seg i landbruk og matproduksjon. Likevel opplever vi altfor ofte at debatten mangler et faglig fundament, sier direktør Tor Arne Ruud i Animalia.

Rapporten «Kjøttets tilstand 2015» redegjør for status i norsk husdyrproduksjon. Her finnes oppdatert statistikk når det gjelder husdyrproduksjon, dyrehelse, dyrevelferd, mattrygghet, slaktkvalitet, kjøttforbruk og forbrukerholdninger.

Årets rapport inneholder også fagartikler om beredskap og bærekraft.

Du kan lese mer, bestille, eller laste ned hele rapporten på animalia.no.