Gilde Singelfryst kjøttdeig – årets innovasjon!

(16.10.15) For andre år på rad vinner Nortura Dagligvareleverandørenes Forening sin Innovasjonspris, i år med Gilde Singelfryst kjøttdeig til storhusholdning.

Gilde singelfryst kjottdeig chiliconcarne

– Vi er veldig stolte av produktet, og er svært glade for denne prisen! Kjøttdeigen leverer på lønnsomhet og driftsfordeler for kundene våre, kategorivekst, svinngevinst og miljø, sier produktsjef i Nortura PROFF, Renate Høgset.

Juryens begrunnelse:

  • En innovasjon i storhusholdningsmarkedet som gjør hverdagen på kjøkkenet enklere og mer effektiv
  • Lanseringen har skapt lønnsomhet, driftsfordeler, kategorivekst og kan redusere matsvinn
  • Produktet har utviklingspotensial i flere kanaler

Gilde Singelfryst kjøttdeig tar kun 3 minutter fra fryst til stekt produkt. Kjøttdeigen trenger ikke å hakkes opp og det er lett å porsjonere akkurat den man trenger. Produktet kan også brukes rett fra fryseren, uten å gå veien via stekepannen i f.eks. kjøttsauser, gryter og på pizza.

– Vi vet at våre kunder bruker mye tid og krefter på å jobbe med kjøttdeig; den skal stekes, hakkes og passes på, og dette er dyrebar tid som de kunne brukt på noe annet. Vi lanserte derfor Singelfryst kjøttdeig. Dette var helt klart et udekket behov i markedet, sier Høgset.

Hun kan fortelle at salget så langt har stått til all forventning. Kundene har tatt imot produktet med åpne armer.

DLFs Innovasjonspris ble opprettet i 2007 for å sette fokus på produktutvikling og innovasjon blant merkevareleverandørene. Årets innovasjon ble kåret på det prestisjetunge høstmøtet 15. oktober, og delt ut av stortingsrepresentant Svein Harberg fra Høyre.

De andre finalistene til DLFs Innovasjonspris 2015 var Grandiosa glutenfri pizza og Dr Oetker konditorfarge.

Se også Alle tiders mat for singelfryst kjøttdeig i forbrukerpakning.