Søk:

Verktøylinje

Godt besøk da nytt ammekufjøs ble åpnet i Gjerstad

(11.09.15) Knut Erik Ulltveit og Siri Bjellerås har på rekordtid bygget et nytt flott ammekufjøs til 80 mordyr i Gjerstad i Øst Agder. Bygget er kalkulert til 6,2 mill. medberegnet egeninnsats. – Åpningen av ammekufjøset gav godt besøk og høy kjendisfaktor. Omtrent 120 besøkende, og både lokalpolitikere og stortingsrepresentanter var tilstede, sier tilførselsleder i Nortura, Bengt Egil Elve.

Her er Siri og Knut Erik sammen med ordfører Grunnsvoll og Geir Pollestad.
Her er Siri og Knut Erik sammen med ordfører Grunnsvoll og Geir Pollestad.

Det ble rene folkefesten med mange naboer og yrkesbrødre som ville se på det nye fjøset, kanskje for å hente inspirasjon til selv å staste på ammekufjøs?

Fjøset til Knut Erik og Siri er kalkulert til 6,2 millioner, inkludert egeninnsats. Da har det også vært noe store kostnader med grunnarbeidene. Fjøset er bygget på fjellgrunn og det har ikke fortrengt dyrket areal.

Den høytidlige åpningen ble gjort ved at ordføreren i Gjerstad Kjell Trygve Grunnsvoll (SP) skar over båndet med en ekte Gjerstad kniv. Tilstede var også stortingsrepresentantene Geir Pollestad, (SP). Han er leder av næringskomiteen og uttalte blant annet at landbruket er et viktig satsningsområde både for næring og matvaresikkerhet. Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropostad (KRF) andre nestleder justiskomiteen var også tilstede.

Knut Erik Ulltveit har også selv sittet i kommunestyret i Gjerstad i åtte år.

– Vi i Nortura liker at politikerne får se at det satses i landbruket, og at vi får anledning til å vise hvor store løft som er nødvendig for at vi skal ha en videre positiv utvikling. Det må også være givende for politikerne å se at midlene som løyves til satsning i landbruket gir resultat, sier Bengt Egil Elve.

Blomster fra ordfører til Knut Erik og Siri
Blomster fra ordfører til Knut Erik og Siri


Ordføreren åpnet fjøset ved å skjære av båndet

Stortingsrepresentant Geir Pollestad
Stortingsrepresentant Geir Pollestad

Mange skuelystne inne i fjøset
Mange skuelystne inne i fjøset

Godt fornøyde verter
Godt fornøyde verter