(Oslo, 04.05.15) Nye generasjoner av grill-entusiaster må også få vite det: At Gilde-produktene kun inneholder norske kjøttråvarer, og at de kommer fra den norske bonden.
Ny grill-delikatesse fra den norske bonden
Gilde-merket forbindes først og fremst med kjøtt, pølser og kvalitet. Hele 72 % av oss foretrekker kjøttråvarer produsert i Norge. Samtidig er det kun 46 som % vet at Gilde-produktene kun er laget av norsk kjøtt, viser siste versjon av Spisefakta fra Ipsos MMI.
Nortura, som er bondens selskap og som står bak Gilde, vil derfor gå tilbake til røttene, - til den norske bonden.
– Vi vet at forbruker er opptatt av hvor maten kommer fra, og vi vet at norske råvarer har høy tillit i befolkningen, sier Åse Kringlebotn, informasjonssjef i Nortura.
– Derfor skal folk nå få en liten hilsen "fra den norske bonden" hver gang de ser Gilde-logoen. I tillegg skal Gilde-logoen bli større på pakningene, så det blir lettere å finne produktene i butikk, sier Kringlebotn.
Nytt på grillen
Nordmenn er blitt et grillende folk, og grillsesongen følger fin-været. Av vårens nyheter fra den norske bonden kommer flere spennende grill-konsepter:
Klassikere og retro-mat
Kjøtt og kjøttprodukter er favoritt på grillen hos de aller fleste. Folk vil fortsatt grille klassikere som nakkekoteletter og grillribbe, og mer selskapelig mat som indrefilet, entrecôte og mørbrad.
– I det siste har vi opplevd at sommerkoteletter og flintsteik har fått en renessanse, de er nærmest blitt "retro-mat", sier Kringlebotn. Rødvinsmarinert fårefilet og urtemarinert svin indrefilet er igjen tilbake i butikk, til glede for mange.
– Gilde grill er den originale grillpølsa, den som har satt standarden her i landet gjennom generasjoner. Og når det er små og store barn med på grillingen, er det alltid populært med en helt vanlig Gilde grill, - fra den norske bonden, avslutter Kringlebotn.
Barn elsker burgere, og kan glede seg til burger-nytt fra den norske bonden
Hver gang du ser Gilde-merket får du nå en liten hilsen fra den norske bonden