Pålegg til 20 millioner brødskiver er i boks!

Pressemelding fra Nortura:

(14.08.15) Ukene før skolestart er hektiske på Nortura sine fabrikker. Kjøttpålegg, egg, leverpostei og spekepølse – alt er pakket og klart for den store skolestarten neste uke.

#gildepålegg

Nortura Sarpsborg er Norges største påleggsfabrikk og der går det nå ut rundt 240 tonn pålegg, som tilsvarer over 19 millioner påleggskiver – hver uke! Dette er rundt 40 tonn mer enn en "normal" uke. Det er klassikeren Gilde kokt skinke som er den desidert største typen med rundt 25 tonn i uka.

– Produksjonslinjene går for fullt og vi har måttet jobbe både kvelder og noen helgedager for å klare å levere nok, sier produksjonsansvarlig Petter Agerup ved Nortura Sarpsborg.

Også spekepålegg som salami er populært i matpakka. Spekemat har lang holdbarhet så mye kan produseres i god tid. Det er Nortura Sogndal som produserer spekepølsene våre. Til skolestart øker salget med rundt 25 prosent, fra 35 til 45 tonn. Det er særlig Gilde Favorittsalami som er bestselger blant spekepølsene.

Også leverpostei og egg er klassikere på brødskiva og her er det Nortura Tønsberg samt eggpakkeriene våre i Heimdal, Hå og Rakkestad som trår til.  

– Skolestarten er travel for oss, men det er slik vi liker det – og det er godt å vite at vi bidrar til at folk finner tilbake til hverdagen igjen, sier informasjonssjef Ellen Flø Skagen.

Vi vil gjerne at du deler med oss ditt beste matpakkebilde! Bruk emneknagg #gildepålegg og legg ut på Facebook eller Instagram. Her ligger allerede mange inspirerende matpakkebilder!

Vinneren kåres 11. august.