Tilbakekaller røkt julepølse etter spor av melk

Pressemelding fra Nortura:

(15.12.15) Nortura tilbakekaller Gilde Røkt julepølse produsert på Forus etter funn av spor av melk. Produktet er ikke deklarert med melk. Forbrukere uten melkeallergi kan trygt spise produktet.

Pølsepakker med EFTA-kode 111

Det er strenge regler for deklarasjon av såkalte allergener, slik at allergikere kan unngå produktet. Det er Røkt Julepølse, med eftanummer 111 (se bildet) som kan inneholde spor av melk. Pakkene er enten i størrelse 1,6 kilo eller 400 gram. Pakkene er merket siste forbruksdag mellom 18. november og 18. januar.

Melkeallergikere bør ikke spise produktet, da spor av melk kan gi allergisk reaksjon. Forbrukere uten melkeallergi kan trygt spise produktet.

– Det er ikke noe galt med produktet, men det skal være tydelig merket dersom det kan inneholde spor av melk. Vi bruker ikke melk i våre julepølser lenger, men har noen pølser med ost. Spor av dette har kommet over i pølsefarsa til julepølsa på Forus. Derfor ber vi allergikere om å ikke spise produktet dersom de har kjøpt dette, sier informasjonssjef i Nortura, Ellen Flø Skagen.

Produktet fjernes nå fra butikkhyllene. Nortura vil forsøke å merke så mange av pakningene i butikk og på lager som mulig med en ekstraetikett, slik at det er korrekt merket.  

– Vi ønsker ikke å kaste førsteklasses mat, men må selvsagt sørge for korrekt merking om spor av melk. Det er veldig få dette er et problem for, men for de det gjelder kan det være alvorlig nok. Vi vil derfor merke om det vi rekker nå i den siste hektiske tida før jul, i en er periode vi vet det er stort sug etter vår gode julepølse, sier Flø Skagen.

Allergikere som har kjøpt produktet kan levere produktet til butikken og få pengene tilbake.
 

 

Kontaktperson

Ellen Flø Skagen, informasjonssjef Nortura

Ellen Flø Skagen

Informasjonssjef

Produksjon, drift, beredskap

Telefon: 928 10 288

E-post: ellen.flo.skagen@nortura.no