Søk:

Verktøylinje

To Gilde-produkter til finalen i Det Norske Måltid 2014!

(07.01.15) Gilde Vossakorv og Gilde Høyfjellsrein - ytrefilét er blant finalistene når Det Norske Måltid denne uken kårer det ypperste av norske smaker og matprodukter fra 2014.

– Den høyst kompetente og kresne juryen har latt seg begeistre av de to Gilde-produktene og latt dem begge passere nåløyet til finalen. Dette har skjedd i konkurranse med et mangfold av delikatesser som ble presentert på Matstreif i Oslo sist høst, forteller Rolf Gjermund Fjeldheim, merkevaredirektør i Nortura. Produktene er valgt ut fra smak, konsistens, utseende og regional forankring.

I juryen for Det Norske Måltid 2014 sitter Terje Ness (ORO/Boucse d’Or 1999), Einar Risvik (Nofima), Trine Sandberg (Trines matblogg), Christer Rødseth (Det norske junior-kokkelandslaget/SSP Gardermoen), Jørn Lie (Gamle Raadhus Restaurant), Francisca Witsø (Fursetgruppen)

Norturas produkter er nominert i følgende kategorier:

Årets kjøtt - bearbeidet:

  • Vossakorv, Nortura Gilde, Voss, Hordaland
  • Fenalår av villsau, DalPro Gårdsmat, Sør-Trøndelag
  • Skinka frå Suldal, Fjellmat frå Suldal, Rogaland

Årets kjøtt - naturelle:

  • Høyfjellsrein – ytrefilet, Nortura, Jotunheimen og Valdres, Oppland
  • Lammekølle, Jens Eide AS, Aust-Agder
  • Heil Lårsteik ”Black Turkey”, Økodrift Homlagarden AS, Hordaland

 

I tillegg konkurrerer andre produkter i følgende kategorier:

 

Årets det grønne – bearbeidet:

  • Eplemost Vista Bella, Epleblomsten AS, Telemark
  • VÅR eple, kirsebær og Aronia, Sunniva Drikker AS, Oslo
  • Friskpresset rabarbra naturell, Köhler-paviljongen, Rogaland

Årets det grønne – naturelle:

  • Piccolotomater, Wiig Gartneri AS, Rogaland
  • Snackpaprika, Miljøgartneriet AS, Rogaland
  • Gul perletomat, Hanasand Gård og Gartneri, Rogaland

Årets godbit – åpen kategori

  • Klippfisk 321 Ovn, Jakob og Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal
  • Telemarkskling, Klingeling, Telemark
  • Superknask knekkebrød, Energimat AS, Rogaland

Årets meieriprodukt – naturelle og bearbeidet

  • Kraftkar, Tingvollost, Møre og Romsdal
  • Eiker Holtefjell XO, Eiker Gårdsysteri AS, Buskerud
  • Jærosten, Voll Ysteri, Rogaland

Årets sjømat – bearbeidet

  • DYBVIK Loins Extra, Jakob & Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal
  • Lutefisk Loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms
  • Røkelaks, Ryfylkelaks AS, Rogaland

Årets sjømat – oppdrett naturelle

  • Sterling kveite, Sterling White Halibut AS, Rogaland
  • SALMA loin, Bremnes Seashore AS, Hordaland
  • Vesters (flatøsters) Vest i havet AS, Hordaland

Vi er stolte over at Nortura hevder seg i dette selskapet og venter i spenning på avgjørelsen som finner sted i Stavanger 8. januar. Ipax Mat står for selve arrangementet.