Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2016


 

 • Ny kampanje: God middag

  (03.10.16) I helgen startet en ny medie-kampanje for relanseringen av Gilde karbonader, Gilde Kjøttkaker, Gilde Svenske kjøttboller og nyheten Gilde Stekte hamburgere.

 • Nortura konkurranse på Facebook

  (27.09.16, oppdatert 30.09.16) Nortura har et stort utvalgt lammeprodukter i butikkene nå i høst. Så stort er det, at vi har valgt å lage en konkurranse på Facebook. Hvor mange produkter av lam har Nortura i butikkene? Rett svar er at vi i år har 162 lammeprodukter fra Nortura i butikkene!

 • Kassasjonsrapporter på Altinn

  (29.09.16) Mattilsynet legger nå alle kassasjonsrapporter på Altinn slik at produsentene selv må logge inn for å hente disse der. I tillegg sender Mattilsynet ut et brev, men i enkelte tilfeller kommer brevet etter at klagefrist på vedtak har gått ut.

 • Bedret resultat for Nortura

  (28.09.16) Driftsresultatet i 2.tertial øker med 89 millioner kroner målt mot fjoråret. Fortsatt kostnads- og produktivitetsfokus, samt vekst for Nortura Proff og Norfersk, bidrar positivt. Vridning i salget fra dagligvaremarkedet til industrimarkedet svekker bruttomarginen i konsernet.

 • Mer jod nødvendig; egg har mye!

  (27.09.16) Nylig kom det en rapport fra Nasjonalt råd for ernæring, med den oppsiktsvekkende tittelen: "Risiko for jodmangel i Norge. Identifisering av et akutt behov for tiltak".

 • Nortura- kåring i Afrika

  (20.09.16) Norwegian-African Business Association, NABA, er en organisasjon som skal fremme handel og gode relasjoner mellom Norge og afrikanske land. Nortura er medlem, og ble kåret til månedens medlem i september!

 • Nortura og KLF enige om ny ordning for markedsbalansering

  (25.08.16, oppdatert 10.10.16) Nortura og Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) er enige om å samarbeide om et felles forslag for ny ordning for markedsbalansering av kjøtt og egg. Konkurransetilsynet sier nei til Nortura og KLF (lenke i bunn av saken).

 • Lav forekomst av antibiotikaresistens i husdyr og mat i Norge

  (15.09.16) Veterinærinstituttet har overlevert statusrapporten for antibiotikabruk og -resistens i Norge til Mattilsynet. NORM-VET 2015-rapporten dokumenterer en gunstig situasjon både når det gjelder antibiotikabruk til matproduserende dyr og antibiotikaresistente bakterier i dyr og mat i Norge, skriver Animalia på sin nettside.

 • Dette er høstens Gilde- og Prior-nyheter!

  (15.09.16) Alternativer er stikkordet for høstens nyheter fra Gilde og Prior. Nortura produserer noen av landets mest populære middags- og påleggsprodukter, og vi er opptatt av at de som liker smaken av våre produkter skal finne alternativer tilpasset deres behov og ønsker. Blant høstens nyheter finner vi grønnere alternativer, sunnere alternativer, lokale alternativer, og for ikke å glemme – enda flere alternativer til landets mange burgerelskerne!

 • Nortura skal ikke flytte IT-drift til India

  (12.09.16) I en sak på NRK i dag skapes det et inntrykk av at Nortura har besluttet å flytte IT-drift og infrastruktur ut av Nortura og til en underleverandør i India. Dette er feil.