Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2016


 

 • Storfe i Norge

  (12.09.16) Nortura har mottatt en del spørsmål fra Framtiden i våre hender angående storfehold og storfeprodukter. Her er vårt svar.

 • Nytt system for søknad om produksjonstilskudd fra mai neste år

  (09.09.16) Fra og med mai 2017 vil det skje endringer i søknad om produksjonstilskudd melder Landbruksdirektoratet. I 2017 skal du søke både i januar, slik som tidligere, og på de nye søknadsfristene (mai/oktober). Fordi det nye søknadsskjemaet ikke er klart til mars, vil søknadsskjemaet åpne for registreringer først den 1. mai i 2017.

 • Prognose 2017 – Overskudd av lam og gris, bedring for egg

  (08.09.16) Den første prognosen som tar for seg hele 2017 viser at sau og lam har en svært krevende markedssituasjon med stort overskudd. Også for gris viser prognosen overskudd, men her har en flere virkemidler til å balansere markedet. Etter flere år med overskudd viser prognosen for egg tilnærmet balanse i 2017. Markedet for storfe preges fortsatt av underskudd av norsk vare.

 • En fantastisk dag på Helle i Setesdalen

  (29.08.16) Lørdag 27. august var det duket for åpning av 3 sauehus på Helle i Valle kommune i Setesdalen. Hus som tilhører Egil Åmlid, Tor Espen Helle og Stein Føreland Straume med familier.

 • Velg matpakkepålegg med jern

  (15.08.16) Over en halv million matpakker smøres til norske barnehage- og skolebarn hver dag. Grovt brød og knekkebrød gir det viktige mineralet jern. Enda bedre utnyttelse av jernet får de små kroppene når også pålegget er jernrikt: Leverpostei, kjøtt- og fiskepålegg og egg.

 • Ny kampanje: Skolestart med Zucca

  (11.08.16) Til årets skolestart skal den norske hockeysensasjonen Mats Zuccarello Aasen friste forbruker til å velge pålegg fra Gilde. Kampanjen har så langt fått en kanonstart!

 • Markedsbalansen for kjøtt og egg

  (08.08.16) Nå på sensommeren preges markedet av overskudd av gris og sau/lam, mens det er god balanse for egg. Fortsatt er det underdekning av storfe.

 • Sommerhilsen fra livdyrmarkedet i Nortura

  (19.07.16) Smågrismarkedet har vært preget av svært god dekning, og til tider uker med store utfordringer. – Vi er helt avhengig av at både selger og kjøper fortsetter å utvise stor fleksibilitet i forhold til henting og levering, sier Odd Finnesand, livdyrsjef i Nortura.