Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2016


 

 • Nortura i gang med produksjon i Tønsberg etter brannen

  (23.06.16) Bare en uke etter brannen som ødela mye utstyr og sotla store deler av produksjonslokalene, er Nortura Tønsberg på vei opp igjen. Gilde Grillpølser produseres nå døgnet rundt og vi klarer å levere omtrent som normalt – med god hjelp fra Nortura Forus og Målselv.

 • Prognosen 2016 – Overskudd av lam og gris

  (23.06.16) Ny oppdatert prognose for 2016 viser fortsatt overskudd av lam og gris og markedssituasjonen er krevende for begge produksjonene. Selv om det fortsatt er overskudd av egg totalt for året, går utviklingen i retning av bedre markedsbalanse. For storfe er situasjonen uendret med fortsatt stort underskudd av norsk vare.

 • Ny metode øker holdbarheten på kjøtt og gir mindre matsvinn

  (20.06.16) Norturas innovasjonspris for 2016 er tildelt en ny metode for å håndtere kjøtt, som vil forlenge holdbarheten betydelig. Innovasjonen betyr dermed mer ferskt kjøtt lenger, mindre matsvinn og bedre økonomi for Nortura, handelen og forbrukere.

 • Brann på Nortura Tønsberg torsdag

  (17.06.16) Det oppstod brann i leverposteiavdelingen på Nortura Tønsberg torsdag ettermiddag. ​Det var ingen på jobb i avdelingen da brannen ble oppdaget i 18-tida, og alle medarbeidere kom seg trygt ut.

 • Ny kampanje: Halvt lam levert på døra

  (17.06.16) I forkant av årets store lammesesong, tester Gilde ut nye måter å bygge interessen rundt lam på. Forbruker skal få mulighet til å følge den unike kjøttproduksjonen, hele veien fra lamming og beite til nedstykking og tilberedning.

 • Mot heilnorsk fôr til gris

  (16.06.16) For å redusere klimagassutslippet fra gris, og samtidig øke selvforsyningen av dyrefôr, forskes det nå på helt nytt fôr til gris. Forskningen skjer innenfor Foods of Norway-miljøet på Ås. Målet er å finne ut om enkelte griser har gener som gjør dem i stand til å fordøye og nyttiggjøre seg nye typer fôr, basert på norske råvarer. En helt ny diett for grisen, basert på norske grantrær og alger!

 • Kjøtt fra grasfôra kyr klart for grillsesongen

  (14.06.16) Før sommeren vil det komme en helt ny serie med Gilde kjøttprodukter fra Nortura. Det er kjøtt fra kyr som nesten bare har spist gras, og dermed omdannet gras og utmarksbeite til næringsrik mat.