Brann på Nortura Tønsberg torsdag

(17.06.16) Det oppstod brann i leverposteiavdelingen på Nortura Tønsberg torsdag ettermiddag. ​Det var ingen på jobb i avdelingen da brannen ble oppdaget i 18-tida, og alle medarbeidere kom seg trygt ut.

Nortura Tønsberg- Det er det aller viktigste for oss nå, hverken mennesker eller dyr har kommet til skade. Nå jobber vi med å få oversikt over skadene og finne løsninger for å ivareta produksjonen av pølser og leverpostei.

Årsak er altfor tidlig å si noe om, det må vi komme tilbake til, sier fabrikkdirektør Therese Ryan.

Går det som vi nå tror kan slaktingen starte igjen allerede på mandag. Gris som sto på fjøset i går er kjørt til Rudshøgda og slaktet der, og i den grad det blir nødvendig vil også Rudshøgda bli backup over helga hvis det blir behov.  

Etter å ha gått gjennom anlegget ser vi at det er god mulighet for at vi kan komme opp med produksjon av både grillpølser og spesialpølser i Tønsberg i løpet av neste uke. Det er hvertfall plan A. I mellomtida trår Forus og Målselv til og produserer non-stop. Første prioritet nå er Gilde Grillpølser. Spesialpølsene har vi noe av på lager og håper å komme i gang med ut i neste uke.

Vi har orientert våre kunder om situasjonen og ikke lagt skjul på at det vil bli en underdekning i noen dager framover. De har forståelse for situasjonen. Vi er samtidig glade for at dette tross alt ser ut til å få mindre konsekvenser enn man kanskje først kunne frykte.  

Fabrikkdirektør Therese Ryan vil sende en stor takk til alle i hele verdikjeden, på plan og på fabrikker som har trått til for å hjelpe til i situasjonen.

- Nortura-ånden er helt unik, det merker man i en slik situasjon som dette, sier hun.

Det har vært endel ansatte på anlegget i dag i ekspedisjonen og øvrige avdelinger. Fredag ettermiddag og gjennom helgen er det fokus på vasking av vegger og tak, utstyr og maskiner - for det er mye sot i deler av anlegget.

- Også dette er jeg utrolig glad for, alle på anlegget som hjelper til i den spesielle situasjonen vi står i, sier hun.