Søk:

Verktøylinje

De 10 verdensrekordene til hvitt kjøtt

(24.11.16) Det er nå tid for kalkun med Thanksgiving Day i dag. Forbruket av kylling er tilbake på gamle høyder igjen, da kan det være på sin plass å sette fokus på alle fortrinn med hvitt kjøtt.

Av: Åse Kringlebotn, kommunikasjonssjef i Nortura

Hva er hvitt kjøtt?

Hvitt kjøtt er kylling, kalkun og høns. Norske helsemyndigheter gir ingen restriksjoner for anbefalt forbruk. Snarere tvert imot; hvitt kjøtt anbefales i mange sammenhenger. Hvitt kjøtt er relativt nytt i norsk mattradisjon; men har kommet for å bli.

Her er de ti "verdensrekordene" om hvitt kjøtt:

  1. Norsk hvitt kjøtt er verdens tryggeste.
  2. Hvitt kjøtt er det kjøttslaget som øker mest i Norge (fra 1 kg per person i 1960 til ca. 20 kg nå).
  3. Hvitt kjøtt er verdens mest spiste kjøtt (noen sier gris, men så mange av verdens fattige spiser høns etter endt eggproduksjon, og dette registreres ikke, så hvitt kjøtt er nok den virkelige vinneren).
  4. Hvitt kjøtt er tillatt i alle kulturer og religioner.
  5. Hvitt kjøtt er kjøttslaget med lavest fettinnhold.
  6. Hvitt kjøtt er kjøttslaget med den mest helsevennlige sammensetningen av fettsyrer (mest umettede fettsyrer).
  7. Hvitt kjøtt er den mest klimavennlige kjøttproduksjonen, og vil, ifølge OECD, til å være det kjøttslaget som vil øke mest i årene som kommer.
  8. Hvitt kjøtt passer rent smaksmessig til all verdens krydder, urter og tilbehør.
  9. Hvitt kjøtt gir ingen allergier.
  10. Hvitt kjøtt gir ingen matintoleranser.

Se mer om kalkun og Thanksgiving Day i egen sak Tid for kalkun

Kalkunfilet Kyllingfilet
Kalkunfilet (foto Matprat) Kyllingfilet (foto Matprat)