Dette er høstens Gilde- og Prior-nyheter!

(15.09.16) Alternativer er stikkordet for høstens nyheter fra Gilde og Prior. Nortura produserer noen av landets mest populære middags- og påleggsprodukter, og vi er opptatt av at de som liker smaken av våre produkter skal finne alternativer tilpasset deres behov og ønsker. Blant høstens nyheter finner vi grønnere alternativer, sunnere alternativer, lokale alternativer, og for ikke å glemme – enda flere alternativer til landets mange burgerelskerne!

Grasfôra!
Denne høsten lanserer Nortura en ny, grønn produktserie med biffer og deiger i Kiwi sine butikker - Gilde-sertifisert kjøtt fra Grasfôra kyr.

"Grassfed" har blitt en stor trend internasjonalt, og går ut på at kyrne fôres opp på mest mulig gress. Gilde-kjøtt fra Grasfôra kyr kan maksimalt ha fått 10 % kraftfôr gjennom livsløpet, og som regel har kyrne fått mindre enn 5 %. Det lille kraftfôret som eventuelt gis er i forbindelse med fødsel eller som lokkemiddel for å flytte kyrne fra et beite til et annet.

Produktserien består av indrefilet, ytrefilet, mørbrad, entrecôte, pepperbiff, grytekjøtt, biffstrimler, karbonadedeig og kjøttdeig.

Grasfôra indrefilet Grasfôra Ytrefilet Grasfôra entrecote


Magert og proteinrikt med kalkun
Prior kalkunbaconEn annen spennende nyhet denne høsten er Prior kalkunbacon.

Dette er et magrere alternativ til bacon av svin og inneholder 70 % mindre fett enn vanlig bacon.

Det ligger mye arbeid bak utviklingen av produktet og vi er stolte over å kunne lansere et kalkunbacon som både smaker, lukter og ser ut som bacon av svin.

I tillegg til at det er magert, er kalkunkjøtt svært proteinrikt – faktisk enda litt mer enn kylling. Mange er opptatt av å ha et proteinrikt kosthold, og med den nye produktserien "Prior Kalkun til Hverdags" ønsker vi å gjøre det enklere å lage middag med kalkun.

Produktserien vil selges i Norgesgruppen sine butikker og inneholder produkter som kalkunkjøttdeig, kalkunskiver og kalkunfilet.

Prior Kalkun til Hverdags kjøttdeig Prior Kalkun til Hverdags kalkunfilet Prior Kalkun til Hverdags kalkunfilet i biter


Relansering av hverdagsfavoritter
Nortura produserer noen av landets mest populære hverdagsprodukter. I høst får flere av våre bestselgende middags- og påleggsprodukter et stort løft.

Flere av middagsproduktene relanseres med nytt design og nye resepter; I Gilde saftige karbonader, Gilde ekte norske kjøttkaker og Gilde svenske kjøttboller har vi fjernet E-stoffer slik at produktene kun består av naturlige ingredienser. Vi har også redusert saltinnholdet i karbonadene og kjøttbollene med over 11 prosent. De svenske kjøttbollene har fått glutenfri kavring og er nå også et alternativ for glutenallergikere.

Gilde saftige karbonader Gilde svenske kjøttboller Gilde ekte norske kjøttkaker

Gilde ferskt kjøttpålegg relanseres med ny emballasje, nytt design og lengre holdbarhet. Holdbarheten vil øke med 4-5 dager, og vi håper at dette kan bidra til mindre matsvinn i husholdningen.

Gilde hamburgerrygg Gilde kokt skinke


Hyllest til norsk lam
Norsk lam er kjøtt i verdensklasse og vi synes det er stas å kunne presentere et ekstra bredt sortiment denne høsten. Nortura lanserer to nye lammeserier; Gilde Høgfjellslam fra Nord-Gudbrandsdalen (Kiwi) og Gilde Stjernelam fra Voss (Rema 1000). Hele lammet utnyttes og seriene inkluderer produkter som fårikål, lammestek og lammeskank.

I tillegg videreføres tidligere lammeserier som Gilde lam, Gilde Gourmetlam, Gilde Klosterlam (Rema 1000), Gilde Polarlam (Rema 1000 Nord Norge) og Gilde lam fra Hallingskarvet (Meny). I Hallingskarvet-serien lanseres fire nyheter: håndsurra krydret lammestek av lår, grytekjøtt av lår, lammeskank av bog og fårikål.

Gilde Stjernelam fra Voss  


Bredere økologisk sortiment
Det er mange som har etterlyst flere hverdagsprodukter i øko-kjøttdisken. Nortura har derfor utviklet økologiske alternativer til noen av Gilde sine mest solgte produkter.

Nyhetene Gilde økologiske kjøttkaker, Gilde økologiske karbonader, Gilde økologisk karbonadedeig og Gilde økologisk høyrygg blir nå å finne i butikkhyllene hos Rema 1000.

Gilde økologisk karbonadedeig Gilde økologiske karbonader Gilde økologiske kjøttkaker


Kylling
Denne høsten utvides flere av Prior sine mest populære produktserier.

Favorittkylling (Kiwi) og Kylling-Gården (Meny) får begge hele ferske krydrede kyllinger i sortimentet. Fra september kommer den populære serien "Litt av en Kylling" tilbake i alle Norgesgruppen sine butikker, med nytt lekent design og nyheten "Grillede vingeklubber" med tre smaker.

Prior hel kylling Litt av en Kylling Litt av en Kylling


Burgere
Hamburgertrenden ser ikke ut til å gi seg og i høst lanserer Nortura to nye varianter; Gilde stekte hamburgere og Gilde gourmetburger av kjøttfe (Coop).

Gilde stekte hamburgere er utviklet for hverdagsmiddagen. De er raskere å tilberede enn rå burgere og den ferdige stekeskorpen holder godt på fuktigheten under oppvarming, slik at burgerne blir saftige og smakfulle.

Gilde stekte hamburgere Gilde gourmetburger av kjøttfe


Se også gilde.no og prior.no