(21.03.16) Aldri før har det trillet så mange egg gjennom egg-pakkeriene i Nortura som forrige uke. Forbruker har opplevd hyggelige lokketilbud på egg, og i mediene har det vært mye positiv omtale av eggets suverene næringsverdi. Dermed er det rekordmange eggekartonger i norske påskesekker og mye matglede med egg i vente denne påska.
– Det er butikk-kjedene som styrer pris, men vi har jo registrert at egget i år har vært med i en priskrig, eller som et lokketilbud, som jeg synes er en hyggeligere betegnelse, sier informasjonssjef Åse Kringlebotn i Nortura. Sammen med mye positiv omtale av eggets næringsverdi, så har rekordene ikke latt vente på seg.
Nortura er bondens selskap og skaffer samlet til veie omkring 60 % av alle norske egg i butikk.
Aldri før har det samlet blitt utlevert så mange egg fra Nortura sine tre egg-pakkerier, som ligger Østfold, Sør-Trøndelag og Rogaland. Hele 943 tonn er den nye salgsrekorden, som ble satt i uke 11. Den gamle rekorden var på 897 tonn, det var uka før påske 2014. Økningen er på 5,1 %.
Det er også satt produksjonsrekord av antall egg på en dag og på en uke:
3 523 043 egg på en dag og 15 940 939 på en uke (altså uke 11 2016).
Vanligvis spiser vi i gjennomsnitt litt over et halvt egg om dagen, men i påsken dobles forbruket.
– Vi kan gjerne fortsette med å spise mer egg, også etter påske. Egget gir større og mindre doser av de aller fleste næringsstoffene kroppen trenger, sier Åse Kringlebotn.