Eggrekord

Pressemelding fra Nortura:

(21.03.16) Aldri før har det trillet så mange egg gjennom egg-pakkeriene i Nortura som forrige uke. Forbruker har opplevd hyggelige lokketilbud på egg, og i mediene har det vært mye positiv omtale av eggets suverene næringsverdi. Dermed er det rekordmange eggekartonger i norske påskesekker og mye matglede med egg i vente denne påska.

Eggbrett

– Det er butikk-kjedene som styrer pris, men vi har jo registrert at egget i år har vært med i en priskrig, eller som et lokketilbud, som jeg synes er en hyggeligere betegnelse, sier informasjonssjef Åse Kringlebotn i Nortura. Sammen med mye positiv omtale av eggets næringsverdi, så har rekordene ikke latt vente på seg.

Nortura er bondens selskap og skaffer samlet til veie omkring 60 % av alle norske egg i butikk.

Aldri før har det samlet blitt utlevert så mange egg fra Nortura sine tre egg-pakkerier, som ligger Østfold, Sør-Trøndelag og Rogaland. Hele 943 tonn er den nye salgsrekorden, som ble satt i uke 11. Den gamle rekorden var på 897 tonn, det var uka før påske 2014. Økningen er på 5,1 %.

Det er også satt produksjonsrekord av antall egg på en dag og på en uke:
3 523 043 egg på en dag og 15 940 939 på en uke (altså uke 11 2016).

Vanligvis spiser vi i gjennomsnitt litt over et halvt egg om dagen, men i påsken dobles forbruket.

– Vi kan gjerne fortsette med å spise mer egg, også etter påske. Egget gir større og mindre doser av de aller fleste næringsstoffene kroppen trenger, sier Åse Kringlebotn.
 

Kontaktperson

Åse Kringlebotn, informasjonssjef Nortura

Åse Kringlebotn

Informasjonssjef

Matfag, ernæring

Telefon: 916 24 600

E-post: ase.kringlebotn@nortura.no