Søk:

Verktøylinje

Landbruks- og matministeren på besøk på Nortura Hærland

(13.06.16) Fredag 10. juni besøkte Landbruks- og matminister Jon Georg Dale Nortura Hærland.

Ministeren ble utfordret til å prøve nedskjæring av kalkunGjennom en presentasjon og omvisning fikk ministeren et godt innblikk i moderne kyllingproduksjon ved det nye anlegget i Hærland.

Dale som selv er faglært kjøttskjærer fra det tidligere Nortura Ålesund, viste stor interesse for prosessene i anlegget.

Videre ble ministeren utfordret til å prøve nedskjæring av kalkun.

Det har jeg aldri gjort før, men det hadde vært artig, var responsen fra ministeren.

Med god veiledning av Hærlands egen Jan Karlsson ble resultatet bra. "Tydelig at ministeren har holdt i kniv før" var Jan sin kommentar.

Hele omvisningen og oppsummeringen i etterkant viser mulighetsrommet som ligger i utnyttelse av kjent teknologi og god kompetanse.
 

Nortura Hærland
Ved Nortura Hærland foredles det aller meste av kylling og kalkun som er merket Prior. Fabrikken er betydelig utbygd og modernisert de siste årene. Nortura Hærland hadde 617 årsverk i 2015 og slakter 12 500 kyllinger per time.