Nortura i gang med produksjon i Tønsberg etter brannen

(23.06.16) Bare en uke etter brannen som ødela mye utstyr og sotla store deler av produksjonslokalene, er Nortura Tønsberg på vei opp igjen. Gilde Grillpølser produseres nå døgnet rundt og vi klarer å levere omtrent som normalt – med god hjelp fra Nortura Forus og Målselv.

Det er allerede flere linjer for pølseproduksjon som er i gang igjen i Tønsberg nå, bare få dager etter brannen forrige torsdag. Fortsatt er ikke hovedlinja for grillpølser oppe og går, men med god hjelp fra Nortura Forus og Nortura Målselv leverer vi nå likevel opp mot 100 prosent på flaggskipet Gilde Grillpølser. Det samme gjelder grillpølsevarianter som Bacongrill, Ostegrill og Grillpølse med chili&ost. Også spesialpølsene er på full fart opp i normal produksjon igjen.

– Dette er utrolig gledelig og viser hvilken mobilisering vi er i stand til i Nortura, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg. – En fantastisk innsats fra alle i Tønsberg, men også fra Forus og Målselv som har stått på døgnet rundt for å øke kapasiteten på grillpølsene våre. Som følge av dette er vi allerede omtrent 100 prosent leveringsdyktige på vårt viktigste produkt; Gilde Grillpølse. Det er imponerende og gledelig, og det er selvsagt viktig for forretningen vår å kunne levere dette produktet i høysesongen!

Også spesialpølsene til de enkelte kundene våre er i god rute, og det gjøres daglige vurderinger av hva som skal produseres for å sikre at våre kunder blir minst mulig berørt. Vi regner med å kunne lage mer spesialpølser for hver dag som går fremover og komme i stadig mer normal produksjon også her.

Brannen oppsto i leverposteiavdelingen det er fortsatt litt usikkert hvor raskt vi kan komme opp i full produksjon igjen her. Det jobbes med flere løsninger og vi vil lande dette om kort tid. Det viktigste er å sikre god produksjon inn mot høysesongen som er skolestart.

– Jeg vil igjen takke alle som har stått på ved de tre fabrikkene slik at dette har gått så raskt som det har gjort. Vi er fortsatt ikke helt i mål, og ting kan skje underveis. Men det ser veldig bra ut så langt, og vi holder tett kontakt med våre kunder om dette. Vi setter også stor pris på våre kunders forståelse og gode tilbakemeldinger i en krevende situasjon. Jeg er også glad for å registrere at hele bransjen er villig til å bistå med løsninger. Dette er tross alt hendelser som kan ramme enhver industribedrift, så må vi komme tilbake til hva en eventuell årsak kan ha vært, sier Kolberg.

Politiet har gjort tekniske undersøkelser rundt årsaken til brannen, men det er foreløpig ikke avgitt rapport om dette.