Ny langsiktig avtale om hvitt kjøtt med NorgesGruppen

(24.10.16) Nortura og NorgesGruppen har inngått en 2-årig avtale om hvitt kjøtt (kylling).

PriorGjennom samarbeidet har NorgesGruppen og Nortura en felles målsetning om å både gjøre kategorien større og mer lønnsom. Dette skal gjøres gjennom felles kategoriutvikling og sortimentsoptimalisering for Prior-produktene. Avtaleperioden er 2+2 år.

Avtalen vil gi den norske bonden og Nortura en forutsigbarhet som gjør det enklere å satse langsiktig på kylling (hvitt kjøtt).

Kyllingnæringa fikk som kjent en voldsomt "trøkk" i 2015 med en salgsnedgang på 20 prosentpoeng. Dette førte til at Nortura og Norgesgruppen satte seg ned sammen for å finne nye måter for å vinne tilbake tilliten hos forbrukerne. Som et direkte resultat av dette ble Kyllinggården – narasinfri kylling – lansert hos Meny. Dette ble en umiddelbar suksess og var samtidig kimen til den samarbeidsavtalen som nå er laget. I etterkant er Prior Favorittkylling lansert i Norgegruppens Kiwi, Spar og Jokerbutiker.

Den nye avtalen sikrer Norturas posisjon som hovedleverandør i Norgesgruppen i første omgang fra 1. januar 2017 til 1. januar 2019. Målsettingen er helt klar. Nortura og Norgesgruppen skal bli vekstvinnere på kylling. Men skal en lykkes med å utvikle varegrupper er det viktig å kunne jobbe langsiktig, og med denne avtalen på plass gir det oss muligheten til det på en helt annen måte.