Prior Kalkunbacon slår an

(12.12.16) Med gode salgstall, positive tilbakemeldinger og bredere distribusjon i 2017, ser fremtiden lys ut for det nye, lette baconet.

ReklamebannerPrior Kalkunbacon ble lansert i uke 38 og i løpet av produktets ti første leveuker har Nortura solgt veldig bra. Produktet har vært til salgs hos Rema, Obs, Mega og i enkelte Extra-butikker. Fra første lanseringsvindu i 2017 blir Prior Kalkunbacon også frivillig i Norgesgruppen sine profiler.

– I løpet av 10 uker har solgt nesten halvparten av det vi hadde målsatt for et helt år, så vi er godt fornøyd med oppstarten og mottakelsen. Godt er det også at vi får innpass i Norgesgruppen sine profiler. Det gir oss rom for å vokse, lykkes og forbli det lette valget i baconhylla, sier produktsjef, Karine Sveli.

Og Prior-baconet har foreløpig ikke tatt markedsandeler fra Gilde.

– Det virker som vi med kalkunbacon har truffet en ny målgruppe. Vi har nemlig ikke solgt mindre av ordinært bacon, men tiltrukket oss nye forbrukere i baconkategorien. Dermed bidrar vi til kategorivekst, noe handelen er opptatt av. Helsebevisste, allergikere og forbrukere som av religiøse årsaker ikke spiser svin jubler over å ha fått et bacon som passer for dem, forteller Sveli.

Produktsjef i Nortura Proff, Ina Garmo, forteller at kalkunbaconet også har blitt tatt godt imot i deres marked.

– Vi selger produktet til hoteller, storcash, kantiner og sykehus. Det er mange av våre kunder som ønsker og har behov for å tilby sunnere alternativer og alternativer til svin, så det ligger et stort potensiale her, sier hun.  

"Det smakte bacon. Ikke noe annet."
Det kan virke som at mange har ventet på et kalkunbacon fra Prior. Flere forbrukere har uoppfordret tatt kontakt med Nortura og kommet med hyggelige tilbakemeldinger, og svarene på målingen etter lanseringskampanjen viser at dette er et produkt mange har lyst til å prøve.

Bloggeren Consuming, som også skriver i Dagligvarehandelen om produktnyheter, ga tommel opp og JA på sin gjenkjøpstest.

– Det smakte bacon. Ikke noe annet. Og da mener jeg vanlig bacon av Galte gris. Hadde jeg ikke visst at det var av kalkun kunne jeg lett trodd det var av svin. Og det er vel mye av hensikten til Prior, så her må jeg si de har lyktes med produktutviklingen sin. Well done. Dette kjøper jeg veldig gjerne igjen, og satser på at det er et produkt som blir værende i butikkene.", skriver hun på sin blogg.

Se også Ny kampanje: Et lettere bacon