Prior-kylling produsert uten narasin blir ny standard i Kiwi

(18.01.16) KIWI lanserer nå en full serie med kyllingprodukter fra Prior produsert uten narasin i fôret, over hele landet. Produktene rulles ut i 630 butikker 18. januar under navnet Prior Favorittkylling.

Prior– Norske forbrukere er opptatt av at kylling skal være fostret opp på godt fôr. Når kylling der det ikke har blitt brukt narasin i fôret blir tilgjengelige til en rimelig pris for alle, vil dette raskt bli det foretrukne produktet i norske butikkhyller, sier Harald Bregner, leder for ferskvare og kvalitet i KIWI.

Det er en omfattende satsning som lanseres 18. januar. Prior Favorittkylling vil omfatte hele grunnsortimentet med bl.a. kyllingfilet, kyllinglår, kyllingkjøttdeig, kyllingvinger og hel kylling. Nortura regner med at Prior Favorittkylling vil erstatte volumene fra de tradisjonelle gule skålene i Kiwi fra dag én, og at serien etablerer den nye standarden for norsk kylling.

– Med Favorittkylling har Prior og Nortura tatt et stort steg i utviklingen av kyllingkategorien. På samme måte som "KyllingGården" har vært en stor salgssuksess hos Meny, håper vi at norske forbrukere tar godt imot Prior Favorittkylling, sier merkevaredirektør for Prior i Nortura, Tore Torgersen.

Rimelig, landsdekkende narasinfri kylling
Produksjon av kylling med narasinfritt fôr er noe dyrere enn konvensjonell kylling. Derfor vil Prior Favorittkylling koste litt mer, men den lille forskjellen er KIWI trygge på at forbrukerne vil være villige til å betale.

– Kundene våre har etterspurt dette siden perioden med mye negativ oppmerksomhet rundt kylling for et drøyt år siden, sier Bregner.

– Vi er stolte over å være den første kjeden som kan tilby en full serie med rimelig kylling produsert uten narasin i hele landet. Vi håper og tror dette vil vinne tilbake forbrukeres tillit til kylling, en matvare som er blant nordmenns absolutte middagsfavoritter.

Narasin er et fôrtilsettingsmiddel som brukes mot koksidier, som er små parasitter som gir sykdommen koksidiose hos kylling. Narasin har vært sett på som uheldig å bruke fordi det også har en antibakteriell effekt. Nå har Prior funnet andre forebyggingsmåter helt uten å bruke fôrtilsetninger. På grunn av dette kan Prior nå fjerne narasin fra fôret uten at det går på bekostning av dyrevelferd og -helse. Det vil fremdeles, slik det alltid har vært, være viktig å gjennomsteke eller –koke kyllingprodukter før de spises.


Merk: KIWI vil fortsatt tilby konvensjonell kylling under merkevaren First Price. På grunn av råvaretilgangen vil KIWI også fortsette å tilby konvensjonell kyllingfilet under Prior-navnet ved siden av den nye serien, men dette gjelder kun i Oslo-området.