Søk:

Verktøylinje

Prior Smaalenene Gårdskylling til OL

(27.05.16) Kokkelandslaget har valgt ut Prior Smaalenene Gårdskylling som hovedrett når de skal konkurrere i OL i Tyskland til høsten.

Heidi og mannen Saxe Frøshaug, driver Frøshaug gård, som sammen med Løken gård og Grini gård er de eneste produsentene av den OL-aktuelle kyllingen. Gårdene ligger i Indre Østfold hvor kyllingene lever i et rolig og tilrettelagt miljø med stor bevegelsesfrihet både inne og ute.

Heidi og mannen Saxe Frøshaug, driver Frøshaug gård, som sammen med Løken gård og Grini gård er de eneste produsentene av den OL-aktuelle kyllingen. Gårdene ligger i Indre Østfold hvor kyllingene lever i et rolig og tilrettelagt miljø med stor bevegelsesfrihet både inne og ute.

OL-menyen ble presentert under landslagets treningssamling i Mathallen i Oslo siste uka i april. Der var produsent Heidi Frøshaug var tilstede og fikk smake sitt eget produkt tilberedt av landets beste kokker.

– Det var morsomt å se at de hadde utnyttet hele dyret og satt sammen flere deler av kyllingen på en veldig spennende måte. Det smakte fantastisk godt, forteller hun.

Kyllingene som er av rasen Ross Rowan vokser sakte, og blir naturlig store med fri tilgang til 100 % vegetabilsk fôr. Fôret inneholder lokalprodusert korn, som havre og bygg, i tillegg til urten løpstikke. Til sammen gir disse forholdene en stor og saftig kylling med særegen smak, som til slutt foredles på Nortura Hærland.

Jostein Medhus, manager for kokkelandslaget er fornøyd med valget av hovedingrediens. – Vi har valgt å bruke Smaalenene Gårdskylling fordi den har en kvalitet i verdensklasse, og vi mener vi har vinnersjanser med denne råvaren i OL, sier han.

Nortura Proff har hittil i år økt salget av produktserien med 63 prosent og håper og tror at "OL-deltagelsen" vil løfte salget ytterligere.

I 2005 fikk Prior Smaalenene Gårdskylling som den første i Norge, spesialitetsmerke fra Matmerk.

Prior Smaalenene Gårdskylling