Søk:

Verktøylinje

Lammesteik til påske

Sau og lam smaker likt

(21.03.16) "Alle" skal ha lammesteik til påske. Men siden forrige påske er det vitenskaplig fastslått at smaken av en sauesteik er akkurat like godt likt. Vel og merke i blindtest, - for smak kan nemlig dokumenteres: Faget heter sensorikk!

lammesteik​Lammekjøtt er en selvfølge i påsken. I påskemåneden kjøper vi nordmenn faktisk nesten tre ganger så mye steik som i en normalmåned. Lammesteik er påskemåltidet som de fleste elsker fremfor noe og som er et skikkelig påskesymbol.

Men, tro om det ikke hadde vært like greit å satse på et sauelår til påskesteika?

Det kan kanskje bli mer vanlig fremover. For i et stort sensorisk forskningsprosjekt har Nortura funnet svært positive resultater, som avliver myten om den stramme sauesmaken en gang for alle: Ingen beskrev smaken av sauekjøttet med ord som våt ull, fjøs, stram smak eller harsk smak.

– Nesten tvert imot, sier Per Berg, direktør for forskning og nyskaping i Nortura.

– Mange trodde det var storfekjøtt de smakte på, og ordene de brukte for å beskrive sauekjøtt var like positivt ladede som for lammekjøtt.

– Og dette gjalt både de profesjonelle smaksdommerne på forskningsinstituttet Nofima og folk flest, fortsetter Berg.

Opplysningskontoret for egg og kjøtt har mange deilige oppskrifter på lammesteik på MatPrat, og du kan lage dem både med sau og lam.
 

Hvor finner du Gilde lammelår?

Den vanlige fryste lårene finner man "overalt" om dagen.

Rema har en egen serie "Gildekjøtt lam":

  • Håndsurret lammestek krydret
  • Håndsurret lammestek naturell
  • Lammstek med ben
  • Lammestek med knoke

På Spar kan du finne disse:

  • Lammestek krydret
  • Lammestek med knoke

I tillegg har vi Gilde lam Hallingskarvet og Gilde Gourmet lam i butikkene.

Gilde lam Hallingskarvet har tre nyheter til påske i Meny:

  • Helt lammelår naturell
  • Helt lammelår krydret
  • Sous vide bogstek